Πετρουλάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Έχουμε χορτάσει παραμύθι από τις κυβερνήσεις»

Καυστικός ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, για Τέμπη, ακρίβεια και Συμφωνία Πρεσπών

Aιχμηρός κατά της κυβέρνησης για όλα τα βασικά ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, εμφανίστηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση, Νίκος Πετρουλάκης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος πλέον έχει χορτάσει με… παραμύθι!

«Στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία και στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε χορτάσει από παραμύθι απ’ όλες τις κυβερνήσεις. Δεν είναι μόνο η τωρινή είναι και η προηγούμενη και οι πριν από αυτές» ανέφερε αρχικά ο κ. Πετρουλάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τη μη ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, εδώ και 20 και πλέον χρόνια, και ενώ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επέκτασή του μέχρι το 2040! «Στην Αθήνα σε λίγο θα φτάσει στη Λαμία και καλώς θα φτάσει. Εδώ μας κοροϊδεύουν και ο πρωθυπουργός είπε ότι θα κάνει επέκταση των γραμμών. Ο κόσμος δεν τρώει πλέον το παραμύθι και προεκλογικά τις υποσχέσεις που δίνονται τις ξέρουμε» σημείωσε ο κ. Πετρουλάκης, απορώντας γιατί δεν δίνεται άμεσα η γραμμή σε λειτουργία, έστω και χωρίς να είναι διαθέσιμος ο σταθμός της οδού Βενιζέλου, αφού υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Η συχνή παρουσία του κου Μητσοτάκη πάντως στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εξήγηση για τον κο Πετρουλάκη. «Έχει μάθει ότι η Ελληνική Λύση καλπάζει και είναι δεύτερο κόμμα, έχοντας πάρει τις ψήφους διαμαρτυρίας της ΝΔ» σημείωσε, αναφέροντας ότι από τη μία οι ψήφοι διαμαρτυρίας αφορούν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και από την άλλη το δυστύχημα των Τεμπών, όντας καυστικός όσον αφορά την απονομή δικαιοσύνης…

«Στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη προχωρά με βήματα τραυματισμένης χελώνας και ακόμη δεν ξέρουν ποιος φταίει. Αν είναι δυνατόν να φταίει μόνο ο σταθμάρχης. Είναι δυνατόν έναν χρόνο και πλέον να προσπαθούν να κάνουν εξεταστική επιτροπή που να δικαιώνει τον τότε υπουργό και να μην κυνηγούν κανέναν απολύτως; Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν παραιτηθεί όλοι και θα είχαν σταματήσει την πολιτική. Από τότε δεν γίνεται τίποτα απολύτως στον σιδηρόδρομο. Δεν φταίνε αυτοί που κυβερνούν;» σχολίασε σχετικά.

Παράλληλα επέκρινε την γενικότερη στάση των Ελλήνων πολιτικών, σημειώνοντας ότι εφόσον εκλεγεί στην Ευρωβουλή θα ζητήσει μεταξύ άλλων να επισπευστούν οι διαδικασίες για την εύρεση των υπευθύνων της δολοφονίας των Τεμπών και να ενημερωθεί που πήγαν τα λεφτά που διαθέτει η ΕΕ για τον σιδηρόδρομο. «Βλέπω όλους αυτούς τους άχρηστους να είναι σε κάποιες θέσεις απορώ γιατί να μην είμαστε εμείς εκεί για να φωνάξουμε για όλα αυτά και να καταγγείλουμε στην Ευρωβουλή ό,τι στραβό υπάρχει στην Ελλάδα, θέλοντας να δικαιώσω τους πολίτες που θα με στηρίξουν» υπογράμμισε.

«Στις 15 του μήνα τελειώνει ο μισθός του Έλληνα»

Ο κ. Πετρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ακρίβειας, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η μείωση του ΦΠΑ, και ότι αν γίνει αυτό και οι εταιρείες θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές.

«Στις 15 του μηνός τελειώνουν τα λεφτά του Έλληνα. Αυτό δεν το βλέπουν οι κυβερνώντες και μας μιλάνε για την οικονομική πολιτική και τι ωραία παίρνουν τα… αστέρια. Ο κόσμος δεν έχει να φάει και προσπαθεί να βγάλει τον μήνα. Ακόμη και αν μειωθούν τα κρατικά έσοδα, θα μπορούν να πληρώσουν και μισθούς και συντάξεις αλλά δεν θα τρώνε από κάποια έργα που τα υπερτιμολογούν. Δεν θα τρώνε λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πυρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τέλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση, αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι κανείς πραγματικός Μακεδόνας δεν την πίστεψε.

«Τσίπρας και Ζάεφ το είχαν αποφασίσει αυτό, με τον αριστερόχειρα Κοτζιά. Αυτοί ξεφτίλισαν την Ελλάδα και δεν ρώτησαν τους λαούς. Είναι μία απόφαση δύο ανδρών, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, που στήριξαν και τη δήλωση αυτής της… ναζίστριας που έχει αναλάβει πρόεδρος στα Σκόπια. Έπεσαν οι μάσκες» σημείωσε ο κ. Πετρουλάκης, χωρίς να ξεφεύγει από τα πυρά του και ο Κ. Μητσοτάκης. «Το 2019, για να εκλεγεί πρωθυπουργός έλεγε ότι θα κάνει αγώνα για να μην ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών. Ήταν ο πρώτος που ενίσχυσε την προσπάθεια των Σκοπιανών να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κορόιδεψε κι εκεί τον κόσμο. Ενώ η Ελλάδα δεν θέτει βέτο για την ΕΕ, θέτει η Βουλγαρία για να μην μπει η χώρα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία» σημείωσε καταληκτικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.