Ποιες πρώτες προτεραιότητες θέτει για το Δ. Βόλου, η Νάνσυ Καπούλα

Η υποψήφια δήμαρχος Βόλου, δήλωσε ικανοποιημένη από τον κοινό αγώνα της Ν.Δ. και επιτέθηκε στη δημοτική αρχή

Τη διαπίστωση ότι το «κλίμα στη ΝΔ, προφανώς και έχει αλλάξει, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη αλλαγής στα δρώμενα του Δήμου Βόλου» έκανε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», η υποψήφια δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, σημειώνοντας, ότι «αυτό εισέπραξα εγώ και η ΝΔ και γι’ αυτό προχωρήσαμε δυναμικά σε έναν αυτοδιοικητικό αγώνα με στόχο τις εκλογές του Μαΐου του 2019.
«Οι άνθρωποι που είναι ενταγμένοι σε ένα κόμμα και θέλουν να λένε ότι προσφέρουν μέσα απ’ αυτό το κόμμα, προφανώς και είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους κανόνες, που στη ΝΔ εφαρμόζονται με συζήτηση και δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και να δουλέψουν συλλογικά για τους στόχους, που είναι να βελτιώσουμε την πόλη μας, να δώσουμε το καλύτερο και ν’ αλλάξουμε μια κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ήρθε και πήρε ξεκάθαρη θέση.

«Όλοι συντάχθηκαν σε έναν κοινό αγώνα»

Η ίδια είπε ότι πρώην υπουργοί, βουλευτές, όσοι έχουν εκλεγεί στο παρελθόν και πολιτευτές συντάχθηκαν σε έναν κοινό αγώνα για την αυτοδιοίκηση και αυτό το μήνυμα θα περάσουν και οι ίδιοι στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τη Νάνσυ Καπούλα, σε έναν αγώνα οι δυνάμεις δεν περισσεύουν, πρέπει να ενώνονται, αυτό είναι η αυτοδιοίκηση. «Θα συγκεράσουμε δυνάμεις, θα συνενώσουμε δυνάμεις, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον Βόλο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η αυτοδιοίκηση λειτουργεί ούτως ή άλλως αυτόνομα, ενώ μπορεί να ενώνει, γιατί υπάρχουν κοινοί πραγματικοί στόχοι.

«Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μόνο
διχασμός, επιθετικότητα και ύβρεις»

Η υποψήφια δήμαρχος, τόνισε ότι στο Δήμο Βόλου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει καταγραφεί μια κοινωνική ηρεμία, παρά μόνο διχασμός και επιθετικότητα, όπως και ύβρεις εκ μέρους της Διοίκησης. Όπως είπε, θέλουμε συγκεκριμένα πράγματα για να μπορούμε να ζούμε σε μια πόλη όμορφη στην εμφάνιση και στην κοινωνική της βάση, που προσφέρει τα αυτονόητα στους πολίτες, όπως καθαριότητα παντού, έργα, με λύσεις για τη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ θα πρέπει να υπάρχει μια Δημοτική Αρχή που να μπορεί να δώσει μια πνοή ανάπτυξης στην πόλη. «Οι πόλεις πρέπει να είναι πλέον ανταγωνιστικές, να διεκδικούν μόνες τους χρηματοδοτήσεις. Εμείς αντίθετα στην πόλη του Βόλου χάνουμε χρηματοδοτήσεις, θα χαθεί πλέον το έργο της αντικατάστασης αγωγών της Ν. Ιωνίας και ποσό 16 εκ. € από το ΕΣΠΑ», τόνισε η κα Καπούλα.
Όπως είπε, σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει η αυτοδιοικητική κίνηση, θα αναφερθεί στους λόγους που χάθηκε το έργο, με στοιχεία για τα προβλήματα και την ανεπάρκεια όσων διαχειρίστηκαν αυτές τις καταστάσεις, που είχε αποτέλεσμα να καταλήξει σε φιάσκο.

Οι προτεραιότητες

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει η νέα Δημοτική Αρχή, η Νάνσυ Καπούλα είπε ότι θα κρατήσει ό,τι είναι θετικό και ό,τι έχει καταγραφεί ως αποδεκτό από τον κόσμο.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρέπει η πόλη να έρθει σε ισορροπία στην παροχή υπηρεσιών, με μεγάλη έμφαση στις δημοτικές ενότητες που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
Για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, η υποψήφια δήμαρχος ζήτησε να μην προχωρήσει η πρόταση για τη μονάδα παραγωγής απορριμματογενών καυσίμων, τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση δεν χάνεται, ενώ πέντε μήνες πριν τις εκλογές, δεν παίρνεις απόφαση να κάνεις το Βόλο κέντρο διαλογής υπολειμμάτων για να παράγεις καύσιμο. Όπως είπε μια νέα Δημοτική Αρχή, πρέπει να χειριστεί το θέμα αυτό. Θέση της αυτοδιοικητικής κίνησης , είναι η διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης και της επανάχρησης υλικών. «Αυτή η μέθοδος ελαχιστοποιεί τον φόρτο διαχείρισης στον ΧΥΤΑ, είναι οικολογική και δεν σε βάζει σε άλλους είδους περιπέτειες, όπως θέλει να μας βάλει η παρούσα Δημοτική Αρχή για το κέρδος οποιουδήποτε», δήλωσε. Η ίδια είπε ότι το εργοστάσιο που προτείνει η παρούσα Δ.Α., θα μαζεύει τα υπολείμματα όλων των άλλων για να παράξει καύσιμα.

«Ψηφιακή πολιτική και έξυπνη πόλη»

Επίσης τόνισε ότι στην πόλη πρέπει να μπουν έννοιες όπως ψηφιακή πολιτική και έξυπνη πόλη, που δίνουν τη δυνατότητα να κατεβάζει κάποιος στο κινητό μια βεβαίωση ή ένα έγγραφο μιας υπηρεσίας και να μη χάνει χρόνο με τη μετάβαση στην υπηρεσία και την αναμονή. «Αυτό είναι σύγχρονη πόλη, που σέβεται τους δημότες. Είναι μια πόλη που δεν τους ταλαιπωρεί».

Για το κυκλοφοριακό, είπε ότι στην πόλη το χάος είναι πρωτοφανές. Ιάσονος και Δημητριάδος είναι «πηγμένες» όλη την ημέρα. Όπως είπε, έγιναν οι κυκλικοί κόμβοι, αλλά την ευθύνη της μελέτης την είχε ο Δήμος Βόλου. Η ίδια πρότεινε φιλτράρισμα και διαχείριση της κυκλοφορίας σε προηγούμενο στάδιο και ανέφερε ότι το θέμα είναι να λύσεις το κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη, όπου δημιουργείται το μποτιλιάρισμα, τα καυσαέρια και η όχληση και όχι έξω.

«Γκάφα με τους κυκλικούς κόμβους»

«Θα χαρακτήριζα το αποτέλεσμα γκάφα, με εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς έλυσαν το πρόβλημα στη Λαρίσης, παρακάτω δεν διαχειρίζονται την κυκλοφορία και μπλόκαραν όλη την κίνηση στο κέντρο της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η υποψήφια δήμαρχος είπε ότι χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και όταν ως Δήμος δεν μπορείς ν’ αντιληφθείς τη ρίζα του προβλήματος, δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τα ΚΤΕΛ και να δημιουργηθούν συνθήκες εξυπηρέτησης στο κέντρο της πόλης με κίνητρα. Όπως είπε, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί από την επιστήμη και το θέμα είναι να τα εφαρμόζουμε, ώστε να μη μένουν στη θεωρία, αλλά και να μην παίρνουμε αποσπασματικά μέτρα, όπως ο Δήμος Βόλου τα τελευταία χρόνια, με τις λοξές θέσεις στάθμευσης στη Δημητριάδος, που έχει αποτέλεσμα να μειωθεί το πλάτος της οδού, διότι δεν έγινε μέτρηση του φόρτου κυκλοφορίας.

«Πρέπει να γνωρίζει κάποιος τα θέματα
και την πόλη για να μπορέσει να προσφέρει»

Ακόμη ανέφερε, ότι τα κυκλοφοριακά μέτρα παίρνονται για να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη αστυνόμευσης και όχι για να είναι από πάνω η Τροχαία, όπως ζητά ο Δήμος τα τελευταία χρόνια.
Η υποψήφια δήμαρχος επισήμανε ότι πρέπει να γνωρίζει κάποιος τα θέματα και την πόλη για να μπορέσει να προσφέρει και ένα έργο δεν γίνεται επειδή φάνηκε σε κάποιον εντυπωσιακό ή έχει γίνει κάπου αλλού και, το κυριότερο να έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τους εμπλεκόμενους.
Καταλήγοντας είπε ότι ένας Δήμος πρέπει να δίνει κίνητρα για να βοηθάει στην ανάπτυξη, τη διεκδίκηση και την ανταγωνιστικότητα και να δίνει κίνητρα για να βοηθάει την τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.