Πως δρούσε η οργάνωση που εξαρθρώθηκε στον Βόλο

O αρχηγός, o υπαρχηγός και τα μέλη της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες το απόγευμα οι δύο 25χρονοι, αρχηγός και υπαρχηγός, της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Μαγνησία, μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Οι δύο κατηγορούμενοι, που αρνήθηκαν ότι έκαναν διακίνηση και είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, αποφασίστηκε να προφυλακιστούν μέχρι να γίνει η δίκη τους. Η 42χρονη μητέρα του αρχηγού και η 22χρονη σύντροφος του υπαρχηγού, αφέθηκαν ελεύθερες.
Τα άλλα δύο μέλη που αποτελούσαν περιφερειακούς συνεργάτες των δύο ανδρών, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 10.000 € και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Τέλος, ο 24χρονος επίσης μέλος του κυκλώματος που συνελήφθη την Κυριακή στη Σαντορίνη, αναμένεται να απολογηθεί τις επόμενες μέρες στον ανακριτή.
Οι παραπάνω είχαν συστήσει εγκληματική συμμορία με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και στην κατοχή τους βρέθηκαν 434 γραμ. κοκαΐνης, 1,5 κ. χασίς, οκτώ κινητά τηλέφωνα 5 ζυγαριές και πάνω από 25.000 €.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης μετά από παρακολούθηση από τον περασμένο Φεβρουάριο και το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η συντονισμένη επιχείρηση με τη σύλληψη πέντε από τα έξι συνολικά μέλη της οργάνωσης. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας συνελήφθη και το έκτο μέλος της σπείρας, που θα περάσει την πόρτα του ανακριτή τις επόμενες μέρες.
Στην ίδια δικογραφία, συνελήφθησαν στα όρια του αυτόφωρου, μία 22χρονη Ελληνίδα και μία 42χρονη Ελληνίδα, ενώ περιλαμβάνονται ακόμη 45 άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των 34, κατηγορούμενων – κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για τα οποία δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις σύλληψης στην αυτόφωρη διαδικασία.
Διακριτοί ρόλοι
Αναφορικά με τους ρόλους των μελών, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ο ένας από τους 25χρονους που φέρεται να είχε συγκροτήσει, διηύθυνε και κατηύθυνε την οργάνωση, ο έτερος 25χρονος που φέρεται ως υπαρχηγός της, ένα βασικό μέλος και δύο περιφερειακά μέλη.
Όσον αφορά το παράνομο περιουσιακό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, ο χρόνος δράσης της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς, αυτό υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των 65.000 €.
Χθες οδηγήθηκαν στον ανακριτή, τα πέντε από τα έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι απολογίες τους, ήταν μαραθώνιες και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο 25χρονοι, φερόμενοι ως αρχηγός και υπαρχηγός. Ο 25χρονος φερόμενος ως υπαρχηγός, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι είναι τοξικομανής κι έχει λευκό ποινικό μητρώο, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης 3,5 γρ.
Ο 26χρονος Αλβανός από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν για ίδια χρήση και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ κι απαγόρευση εξόδου, ενώ ελεύθεροι με την ίδια χρηματική εγγύηση αφέθηκαν και οι άλλοι δύο Έλληνες 28 και 45 ετών.
Ελεύθερες με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά χωρίς χρηματική εγγύηση αφέθηκαν και οι δύο γυναίκες, η 22χρονη Ελληνίδα και η 40χρονη Ελληνίδα, η οποία εμπλέκεται συγγενικά με άλλο πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης και φέρεται να χρησιμοποιούνταν το σπίτι της ως χώρος αποθήκευσης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.