Πως συνεχίζεται ο καιρός στη Μαγνησία για το Πάσχα

Τι μετέφερε ο μετεωρολόγος Θεοφ. Τακούδης

Με καλό καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα αλλά ουσιαστικά και τη Δεύτερη Ημέρα στη Μαγνησία και με θερμοκρασίες μεταξύ 24-27 °C, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, καθώς δεν φαίνονται ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή μας. Εξαίρεση αποτελούν πυκνές νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές από το απόγευμα της Μ. Πέμπτης μέχρι το πρωί της Μ. Παρασκευής, αλλά και οι νεφώσεις αργά το μεσημέρι της Κυριακής, που αναμένεται να φέρουν τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας, που δεν θα εμποδίσουν το ψήσιμο του οβελία την Κυριακή αλλά και κάποια βόλτα ίσως τη Δευτέρα.
Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, η Μεγάλη Εβδομάδα, η Κυριακή του Πάσχα και η Δευτέρα, κινούνται σε θερμοκρασίες 24-27 °C, ενώ το δεύτερο σημαντικό είναι ότι σήμερα Μ. Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αύριο Μ. Πέμπτη προς το μεσημέρι θα εμφανιστούν αραιές συννεφιές, που αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να δώσουν λίγες τοπικές βροχές και για μικρά διαστήματα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι λίγες βροχές θα συνεχιστούν στη διάρκεια της νύχτας, μέχρι το πρωί της Μ. Παρασκευής, στη συνέχεια ο καιρός θα καθαρίσει πάλι, από το μεσημέρι θα υπάρχει ηλιοφάνεια, θερμοκρασία σε καλά επίπεδα, ενώ θα φυσάει βοριαδάκι και θα είναι χαμηλή η υγρασία.

Χωρίς πρόβλημα η περιφορά των Επιταφίων

Συνεπώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την περιφορά των επιταφίων και στη συνέχεια στην τσιπουροκατάνυξη ίσως για πολλούς, που απαιτεί το έθιμο, ανέφερε ο κ. Τακούδης. Το Μ. Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος και δεν θα υπάρχει πρόβλημα το βράδυ με την Ανάσταση.

Την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο λόγω ανέμων νότιας διεύθυνσης και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός. Από νωρίς το απόγευμα, θα συγκεντρωθούν κάποιες συννεφιές και προς το βράδυ, αναμένονται βροχές, κάτι που ίσως συνεχιστεί κατά τόπους και κατά διαστήματα μέχρι τη Δευτέρα νωρίς το πρωί, αλλά στη συνέχεια ο καιρός βελτιώνεται. Η θερμοκρασία, λόγω της νέφωσης, θα πέσει στις 15-16 °C στην πόλη του Βόλου και η μέγιστη στους 24-26 °C.
Ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι με κατά τόπους τοπικά φαινόμενα θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχουν κάποια έντονα φαινόμενα στη Θράκη και σε κάποια νησιά κυρίως προς την Κρήτη, ωστόσο θα είναι μικρής διάρκειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.