Πως θα κινηθεί ο καιρός στη Μαγνησία αυτή την εβδομάδα

« Λίγες οι αστάθειες του καιρού» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφ. Τακούδη

Μπορεί να τελειώνει σιγά- σιγά ο Μάιος, ακόμη όμως δεν έχει μυρίσει καλοκαίρι, μιας και οι αστάθειες του καιρού είναι καθημερινές, ενώ ο ήλιος κρύβεται συνεχώς πίσω από τα σύννεφα. Αυτή την εβδομάδα, αλλάζει κάπως το σκηνικό του καιρού, κυρίως, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, σε ότι αφορά στις θερμοκρασίες.
Ειδικότερα, ο κ. Τακούδης σημείωσε ότι οι θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα διορθώνονται αρκετά, θα υπάρξουν όμως και βροχούλες κατά διαστήματα, δεν θα σημειωθούν όμως έντονα φαινόμενα.
Σήμερα Τρίτη ο καιρός είναι σχεδόν αίθριος με λίγες συννεφιές στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αύξηση, καθώς υπάρχει ένα ασθενές νότιο ρεύμα και θα φτάσει στους 25-26 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως μέτριοι στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αυξημένη πιθανότητα βροχής στο Πήλιο.
«Θα φτάσει στους 26-27 βαθμούς»
Πέμπτη και Παρασκευή είναι δύο μέρες με άνοδο θερμοκρασίας που θα φτάσει στους 26-27 βαθμούς, θα υπάρχουν όμως αραιές συννεφιές, χωρίς βροχές. Το απόγευμα της Παρασκευής εξαιτίας ενός χαμηλού που θα επηρεάσει τη Θεσσαλία ίσως σημειωθούν μερικές βροχές και στην κεντρική ηπειρωτική Μαγνησία, στην περιοχή του Βελεστίνου και των Καναλίων, για μικρό ωστόσο διάστημα.
Η θερμοκρασία θα σημειώνει περαιτέρω άνοδο, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, προς το τέλος της εβδομάδος. Συγκεκριμένα το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αν και την Κυριακή θα υπάρξουν κάποιες αραιές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 27 βαθμούς, αλλά το σημαντικό είναι ότι από την Πέμπτη και μετά βρίσκονται υψηλά και οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στον Βόλο που θα κυμανθούν μεταξύ 16-18 βαθμών Κελσίου.
Ο κ. Τακούδης σημείωσε πως οι αστάθειες αυτές του καιρού θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν την περιοχή μας μετά τις 28-29 Μαΐου, για να γίνει και πιο ομαλή η είσοδος του πρώτου καλοκαιρινού μήνα.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.