Πως θα κινηθεί ο καιρός στη Μαγνησία, πότε έρχονται βροχές- Η πρόγνωση Τακούδη

Τι ανέφερε ο μετεωρολόγος στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5

Στους 38 με 39 βαθμούς θα σκαρφαλώσει σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου ο υδράργυρος στον Βόλο, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ενώ στο κόκκινο θα βρεθεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό της Μαγνησίας, καθώς στο Βελεστίνο το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει ακόμη και 41 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα η αίσθηση της ζέστης θα είναι αυξημένη λόγω και της υψηλής σχετικά υγρασίας που θα επικρατήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, η ζέστη θα υποχωρήσει από αύριο, λόγω της αλλαγής των ανέμων και της μεταβολής του καιρού με ένα χαμηλό βαρομετρικό που θα κατευθυνθεί στη Θεσσαλία από τη Δυτική Μακεδονία.

Συγκριμένα αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου με συννεφιά τις απογευματινές ώρες και μετά. Μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο να βρέξει για λίγο από τις 5 έως και τις 7 το απόγευμα.

Ωστόσο, την Πέμπτη θα κάνει την εμφάνισή του ένα βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να επηρεάσει όλη τη Θεσσαλία με βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι μικρότερης έντασης σε Μαγνησία και Λάρισα, παραμένοντας το ύψος της βροχής σε μονοψήφιο αριθμό. Περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στις νότιες περιοχές του Νομού, όπως ο Αλμυρός, με το ύψος της βροχής να είναι μεγαλύτερο.

Ο υδράργυρος πρόκειται να κάνει βουτιά, φτάνοντας τους 30 με 31 βαθμούς, ενώ θα φυσούν βόρειοι άνεμοι μετά το μεσημέρι προς το τέλος της καιρικής αστάθειας, κάτι που θα συντελέσει ώστε και την Παρασκευή η θερμοκρασία να κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, με ηλιοφάνεια.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται μικρή άνοδος, γύρω στους 32 με 33 βαθμούς, με αίθριο καιρό και έτσι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον κ. Τακούδη δεν φαίνεται πως ο Ιούλιος θα έχει τη ζέστη του Ιουνίου, με την αστάθεια να εμφανίζεται περιοδικά μέσα στον μήνα, χωρίς, με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, να εμφανιστεί ισχυρή αστάθεια που θα διαθέτει διάρκεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.