Που είναι τα rapid τεστ που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου;

Είχε ανακοινώσει στις 9 Οκτωβρίου πως σε λίγες ημέρες θα διενεργούνταν τρεις φορές την εβδομάδα

Τη στιγμή που τα θετικά καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 1.500 σε πανελλαδικό επίπεδο, με την επιστημονική κοινότητα σύσσωμη να τονίζει πως οι νοσούντες είναι πολύ περισσότεροι, ο Δήμος Βόλου τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με την υπόσχεση που έδωσε ο Αχ. Μπέος και την προαναγγελία του στις αρχές του μήνα για τη διενέργεια δωρεάν rapid τεστ στον Βόλο και μάλιστα τρεις φορές την εβδομάδα.
Ήταν 9 Οκτωβρίου όταν ο Αχιλλέας Μπέος, πριν την έναρξη συνέντευξης Τύπου, που είχε προγραμματίσει για να ενημερώσει τους δημότες για την έκβαση των συναντήσεών του με Υπουργούς στην Αθήνα, ανακοίνωνε ότι άμεσα ξεκινούν rapid τεστ στον Δήμο Βόλου.
Ειδικότερα, εκείνη την Παρασκευή ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε δημοσίως ότι τη Δευτέρα 12 ή την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα γίνονταν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για τη διενέργεια των rapid τεστ, τα οποία θα διενεργούνταν δωρεάν στους Βολιώτες σε δύο σημεία, σε Βόλο και Ν. Ιωνία και μάλιστα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
Η Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ήρθε, όπως και η επόμενη ημέρα και καμία περαιτέρω ενημέρωση από τον Δήμο Βόλου δεν έγινε γνωστή. Ταυτόχρονα διάφοροι Δήμοι σε όλη την χώρα έχουν ξεκινήσει ήδη να διενεργούν ελέγχους στην κοινότητα με rapid τεστ, με το πιο πρόσφατο αυτό της Θεσσαλονίκης, όπου χιλιάδες πολίτες συνέρρεαν για να εξεταστούν.
Σήμερα, λίγες ημέρες πριν περάσει και ο Οκτώβριος, ο Δήμος Βόλου τηρεί σιγήν ιχθύος για τα rapid τεστ, με τη δήλωση του Αχ. Μπέου να φαίνεται πλέον πολύ πρόωρη και καθόλου οργανωμένη.
Και μπορεί ο δήμαρχος να νόσησε από κορωνοϊό και να έπρεπε να νοσηλευτεί για μία εβδομάδα περίπου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ή οι δημοτικές υπηρεσίες να κρατούν στο σκοτάδι χιλιάδες δημότες, που περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» αυτά τα τεστ, καθώς ο φόβος ολοένα και αυξάνεται, όπως και τα κρούσματα και την ίδια στιγμή το κόστος ενός τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους.
Ο Δήμαρχος πέταξε ένα “πυροτέχνημα” χωρίς να έχει εξασφαλίσει, όπως εκείνος είχε ανακοινώσει, τις λεπτομέρειες αυτής του της έμπνευσης. Οι δημότες της πόλης, που βλέπουν κι ενημερώνονται για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και στην πόλη μας με την πορεία πανδημία αναρωτιούνται τι απέγιναν τελικά αυτά τα περιβόητα rapid τεστ, όπως κι εμείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.