«Πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στη Μηλίνα»

Η Μηλίνα έξι μήνες μετά τις πλημμύρες
Τα συμπεράσματα και οι σκέψεις στην ευρεία σύσκεψη κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής

Μία ευρεία σύσκεψη-συνέλευση είχαν οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής της Μηλίνας προκειμένου να δουν τα επόμενα βήματά τους όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η περιοχή από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι διεκδικούν τα αυτονόητα που πρέπει να κάνει η Πολιτεία.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο κ. Γιάννης Μαλαθούνης, επαγγελματίας στην περιοχή και εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων της Μηλίνας, διευκρινίζοντας αρχικά ότι κανένα μέλος της συντονιστικής επιτροπής δεν έχει πολιτικά κίνητρα, αλλά και ότι πρέπει να γίνουν πολλά προκειμένου όσο πιο γρήγορα γίνεται να αποκατασταθούν οι ζημιές. Σημείωσε ότι οι κινήσεις πρέπει να γίνουν ενώ η τουριστική περίοδος πλησιάζει, αλλά και αυτή της συγκομιδής ελαιών.

«Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Η συμμετοχή ήταν μαζική και πέρα από τις προσδοκίες που είχαμε, παρά ενός κοινωνικού γεγονότος που γινόταν εκείνη την ημέρα. Αυτή η κίνηση όμως θορύβησε κάποιους, που προσπαθούν να της προσδώσουν πολιτική σκοπιμότητα. Σας βεβαιώνω ότι τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής δεν έχουν καμία πολιτική ένταξη. Η πρωτοβουλία που πήραμε, παραμερίζοντας τα πάντα, προέκυψε από την εγκατάλειψη και για το μέλλον του χωριού και τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα» σημείωσε ο κ. Μαλαθούνης, επισημαίνοντας ότι το διάστημα μέχρι την ερχόμενη τουριστική σεζόν είναι μικρό, αλλά και ότι χρειάζεται και αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου που ευελπιστούμε ότι θα είναι μία καλή περίοδος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προέχουν να γίνουν η διευθέτηση των χειμάρρων, η ανάσυρση των οχημάτων από τη θάλασσα, καθώς και ο καθαρισμός των εσωτερικών δρόμων και του παραλιακού μετώπου του χωριού, που χρειάζεται και μία διαμόρφωση. «Στεκόμαστε και στο θέμα της σωστής πληροφόρησης, διότι υπάρχει παραπληροφόρηση που καθησυχάζει και αδρανεί τους συμπολίτες μας. Εμείς αυτήν την προσπάθεια δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί, βλέποντας όσα συμβαίνουν γύρω μας» συμπλήρωσε ο κ. Μαλαθούνης, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον σύλλογο του Πλατανιά για από κοινού ενέργειες, εντάσσοντας και κάποιους άλλους συλλόγους, όπως του Λαύκου, γιατί όπως τόνισε το ζήτημα αφορά όλα τα χωριά της περιοχής, άσχετα αν κάποια έχουν υποστεί περισσότερη ή λιγότερη ζημιά, μιας και πρόκειται και για οικονομικό κόστος.

Από την άλλη όμως διαβεβαίωσε ότι η Μηλίνα είναι ένα χωριό που λειτουργεί πλήρως. «Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και λειτουργικά. Τα δωμάτια υπάρχουν και περιμένουν τους επισκέπτες. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε τηλέφωνα και κρατήσεις. Αισθητικά πάντως το χωριό έχει κάτι που ενοχλεί» εξήγησε.

Τέλος, για το επόμενο βήμα, ο κ. Μαλαθούνης ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για επαφές με τους αρμόδιους φορείς, όπως με τον Δήμο, την Περιφέρεια και πολιτικούς επικεφαλής, ώστε να τεθούν τα ζητήματα που προαναφέρονται. «Από τον Δήμο ζητούσαμε να διαθέσει τα μηχανήματα που έχει στα χωριά που έχουν υποστεί ζημιές και να μην βρίσκονται στον ορεινό όγκο να επιχειρούν εκεί. Χρειάζεται να υπάρξει πρόσβαση σε κάποιες παραλίες, όπως αυτή του Μαραθιά, λόγω της καταστροφής των δρόμων που οδηγούν σ’ αυτές. επίσης πρέπει να γίνει και επέμβαση στα κτήρια που αιωρούνται δίπλα στους χειμάρρους, να υπάρξει κάποια στήριξη. Οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τι να κάνουν» κατέληξε.

 

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.