Προχωράει κανονικά η συνένωση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΤΕΙ

Δήλωσε στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ο πρύτανης Ζήσης Μαμούρης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα

Το γεγονός ότι το εγχείρημα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, προχωράει και προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, στις αρχές Σεπτέμβρη, δήλωσε ο νέος πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα MME της Λάρισας που ανέφεραν ότι παγώνει το θέμα, λόγω διαφωνιών και αντιδράσεων που δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Ο πρύτανης τόνισε ότι το Π.Θ. κατέθεσε στον υπουργείο την πρότασή του και στις αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σε δηλώσεις του στο larissanet ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Μιχάλης Βραχνάκης επισήμανε ότι το εγχείρημα στη Θεσσαλία με την ένωση των τριών Ιδρυμάτων δεν θα πάει πίσω και με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η ένωση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του πρύτανη του ΤΕΙ στην «Ελευθερία» ότι «Για τη Λάρισα ελπίζουμε (η συνένωση να πάει) οριστικά πίσω», ο κ. Βραχνάκης είπε ότι δεν αποδόθηκαν σωστά, καθώς σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν την εκπεφρασμένη βούληση των καθηγητών, των Τμημάτων, των Σχολών καθώς και της ίδιας της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας να προχωρήσουμε στη συνένωση με το Πανεπιστήμιο. Κάτι που έχει εκφραστεί και από τον ίδιο στις συνεδριάσεις αλλά και στις αποφάσεις της Συγκλήτου.

Ο ίδιος είπε ότι ο διάλογος έχει ξεκινήσει εδώ και 9 μήνες και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με εναπομένουσες κάποιες λεπτομέρειες, κυρίως θεσμικού χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.