Προεδρικές εκλογές Κύπρου: Καταγγελίες και μειωμένη συμμετοχή

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου. Η προσέλευση είναι μειωμένη συγκριτικά με το 2013, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες για παρατυπίες. Εννέα είναι οι υποψήφιοι για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, με επικρατέστερους τους: Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο, Σταύρο Μαλά, Γιώργο Λιλλήκα και Χρίστο Χρίστου.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 και εκείνη την ώρα από τα κυπριακά κανάλια θα μεταδοθούν exit poll. Τα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 20:30.

Βάσει των επίσημων στοιχείων, η προσέλευση στις κάλπες έως τις 12:00 είναι στο 30%, ενώ το 2013 την ίδια ώρα ήταν στο 38%.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 550.876 ψηφοφόροι και λειτουργούν 1.122 εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπου είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Κύπριους που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές εκτός μιας «μεγάλης και απίθανης έκπληξης» θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου. Επίσης, εκτιμούν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα καθορίσουν οι «αναποφάσιστοι» και η «κρυφή ψήφος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.