Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου στο Ράδιο ΕΝΑ: Ο Βόλος θα μετατραπεί σε χωματερή των υπόλοιπων περιοχών

Καλώντας κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της

Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για την καύση απορριμμάτων στον Βόλο, ακόμη και με δημοψήφισμα των πολιτών, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα απασχολεί για πολλά χρόνια, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Συγχρόνως κάλεσε και τους δημάρχους της Μαγνησίας να πάρουν θέση, τονίζοντας ότι η υγεία των πολιτών είναι πάνω από κάθε οικονομικό κέρδος.

Επισημαίνοντας ότι η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής RDF/SRF έχει τις ευλογίες τόσο της προηγούμενης όσο και της νυν κυβέρνησης, ο κ. Τσάμης σημείωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες, με βάση τοποθετήσεις του Δημάρχου, Βόλου για σχέδια κατασκευής μονάδας παραγωγής ενέργειας με καύση απορριμμάτων στον Βόλο, εκφράζοντας και την πεποίθηση ότι το παραγόμενο υλικό πιθανότατα θα εξάγεται.

Παράλληλα, θυμήθηκε ένα ενδιαφέρον περιστατικό από την περίοδο Σκοτινιώτη στον Δήμο Βόλου. «Τότε  πρόταση από Ιταλούς για δημιουργία μονάδας ενέργειας με καύση απορριμμάτων. Το τότε συμβούλιο  απέρριψε ομόφωνα την πρόταση αυτή. Μείζων αντιπολίτευση ήταν η παράταξη της κας Μακρή αν δεν κάνω λάθος, με μέλη του κ.κ. Μουλά, Μπατζιάκα, Βέργη και Ζαρκάδα» επεσήμανε χαρακτηριστικά, καθώς τώρα βλέπει ένα άλλο μοντέλο να οδεύει προς εφαρμογή στον Βόλο, που δεν εφαρμόζεται αλλού.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι σε άλλες παρόμοιες δομές στην Ευρώπη γίνεται πρώτα πλήρης ανακύκλωση και ό,τι περισσεύει μετατρέπεται σε RDF/SRF. «Aυτό το υλικό σε μας πάνε να το φτιάξουν χωρίς καν ανακύκλωση. Εδώ η λογική είναι ότι όσο περισσότερο υλικό έχω τόσο περισσότερο θα παραχθεί και είναι εμπορικοί οι λόγοι» σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΣΜ, ενώ ανέφερε ότι άλλες περιοχές όπως Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα προκρίνουν πρώτα την ανακύκλωση και ό,τι περισσεύει θα καταλήγει στον Βόλο.

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν θα χρησιμοποιείται όλο το υλικό και ένα 30% θα θάβεται. «Άρα θα γίνουμε και χωματερή των υπόλοιπων περιοχών» εκτίμησε…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.