Προσέλκυση νέων επενδύσεων και άνοιγμα τουριστικών αγορών στόχος της Σκιάθου

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας , μιλώντας στο «Ράδιο Ένα»

Το γεγονός ότι τον Δήμο Σκιάθου ενδιαφέρει η ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον πάντα και στον άξονα αυτό, μιας και η Σκιάθος είναι ένα από τα πιο γνωστά, τουριστικά και πιο όμορφα μέρη της χώρας μας, στοχεύει σε άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών και προσέλκυση επενδύσεων που να σέβονται το περιβάλλον, με σύγχρονες υποδομές, τόνισε στο Ράδιο Ένα, ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας. Όπως είπε, στα πλαίσια αυτά, κάνουμε την προσπάθεια να ανοίξει γη αγορά προς την Τουρκία, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε εκδήλωση παρουσίασης του προορισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Κωνσταντινούπολης, το Προξενείο της Ελλάδας και τον ΕΟΤ.
Ο δήμαρχος είπε ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση που είχε ανταπόκριση από τα τουρκικά ΜΜΕ και από τα τουριστικά γραφεία και πρόσθεσε ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει πολύ και η ακτοπλοϊκή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη, κάτι που επιτεύχθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο, με το υπουργείο Ναυτιλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ζητήθηκε αεροπορική σύνδεση με τη Ντόχα
Για τη συνάντηση με τον σεΐχη του Κατάρ είπε ότι του τόνισε ότι πρέπει να προστατευτεί το περιβάλλον της Σκιάθου, ενώ για τη συνάντηση που έγινε εκεί ,είπε ότι θέλει να επενδύσει στον τουρισμό, ο δήμαρχος είπε ότι ήταν μεγάλη τιμή και συγκίνηση να τον ακούει να μιλάει με τόσο αγάπη και σεβασμό για το νησί.
Ο ίδιος είπε, ότι του πρότεινε και κάποια δημόσια έργα, όπως η μαρίνα σκαφών που είναι προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και είπε ότι ο Δήμος θα αναλάβει τη μελέτη για να προσκληθούν επενδυτές, του ζήτησε να γίνει αεροπορική σύνδεση με τη Ντόχα και είναι υπό διερεύνηση, ενώ δόθηκε ραντεβού ξανά το καλοκαίρι στη Σκιάθο. Από την πλευρά του σεΐχη προτάθηκε η Σκιάθος να λάβει μέρος σε ένα workshop που θα γίνει στο Κατάρ για τον τουρισμό και τόνισε ότι μάλλον θα προχωρήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.