Προσπαθούν να «ξυπνήσουν» την 9χρονη Θωμαή από το Βελεστίνο

Μια προσευχή κι ένα κεράκι για την μικρή ζητά απ’ όλους μας η οικογένειά της

Συνεχίζει για 14η ημέρα μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η 9χρονη Θωμαή από το Βελεστίνο, να δίνει τον αγώνα της για ζωή. Ένας αγώνας, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου, μετά από αλλεργικό σοκ που έπαθε.

Πως έγιναν όλα
Όλα συνέβησαν στο 2ο δημοτικό σχολείο Βελεστίνου, όπου φοιτά η 9χρονη μαθήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή κατανάλωσε κάποιο γλυκό και ο οργανισμός της αντέδρασε. Ένιωσε αδιαθεσία και η μικρή μαθήτρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.
Το κοριτσάκι υπέστη ανακοπές και οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος του νοσοκομείο του Βόλου, υπερέβαλαν εαυτό και κατάφεραν να την επαναφέρουν».
Η κατάσταση της μικρής μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για την 9χρονη. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ιπποκράτειο υπάρχει ειδική μονάδα για νοσηλεία ατόμων που έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ.

Χαμόγελα αισιοδοξίας
Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη. Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο της έχουν σταματήσει τη χορήγηση του το φαρμάκου της καταστολής και προσπαθούν να την «ξυπνήσουν».

Μια προσευχή για την μικρή
Στο πλευρό της μικρής βρίσκονται οι γονείς της, οι οποίοι περνούν το δικό τους «Γολγοθά». Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πατέρας της 9χρονης έλεγε «Ευχαριστώ τους πάντες μου μας συμπαραστέκονται. Ο πόνος είναι μεγάλος δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Βλέπω γονείς δίπλα μου στην ίδια κατάσταση και ίσως χειρότερα και θέλω πραγματικά να είχα την δύναμη να κάνω κάτι να τους απαλλάξω από όλο αυτό. Ο πόνος δεν έχει ούτε κόμμα ούτε ομάδα. Δεν ξέρω αν είμαι καλός χριστιανός ή άνθρωπος όμως δεν θα βγω ο ίδιος μετά από όλο αυτό. Εύχομαι τα καλύτερα και δύναμη σε όλους».
Το κύμα συμπαράστασης προς την οικογένεια του άλλωστε, είναι μεγάλο. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα στέλνουν μηνύματα, σαν να είναι το δικό τους παιδί.
«Σαν πατέρας της Θωμαΐτσας δακρύζω που την αγκάλιασε έτσι ο κόσμος, τόσοι άγνωστοι που ξαφνικά την νιώθουν παιδί τους. Δεν χωράει λόγια αυτό. Δίνει την μάχη της όπως και όλοι μέχρι τώρα γιατροί και απλοί συνάνθρωποι της διπλανής πόρτας. Νιώθω περήφανος σαν πατέρας της αλλά και τόσο λίγος», αναφέρει ο πατέρας της μικρής μαχήτριας.
Και τώρα η οικογένεια ζητά μια προσευχή κι ένα κεράκι για την μικρή νεραιδούλα, όπως την αποκαλούν, για να ξυπνήσει και να γυρίσει γρήγορα και καλά πίσω στην οικογένειά της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.