Πρωτοβουλίες Θεσσαλών ομογενών για ενίσχυση πτήσεων προς Νέα Αγχίαλο

Προσέγγιση νέων εταιρειών, αλλά και για ενίσχυση των υπαρχόντων δρομολογίων

Την … κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν Θεσσαλοί ομογενείς που ζουν, δραστηριοποιούνται και εργάζονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά η καρδιά τους εξακολουθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλία, μιας που με όσες δυνάμεις διαθέτουν, επιθυμούν να ενισχύσουν με τον τρόπο τους, τον… τόπο τους. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των αεροπορικών διαδρομών από και προς τη Ν. Αγχίαλο , με προορισμούς της Ευρώπης, ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι ίδιοι στις περιπτώσεις που ταξιδεύουν στις πόλεις καταγωγής τους στη Θεσσαλία, όσο και προσπαθώντας να προσελκύσουν ξένους επισκέπτες στη χώρα μας.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Θεσσαλοί με σημαντική επιρροή αλλά και καλή κοινωνική και οικονομική επιφάνεια, όπως και άλλοι που συμμετέχουν σε συλλόγους και κοινότητες Ελλήνων, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο, αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες διαμονής τους, έχουν δρομολόγια προς Ελλάδα, αλλά όχι προς Βόλο. Θεωρούν ότι η κίνησή τους, μπορεί να λειτουργήσει ενθαρρυντικά στις όποιες προσπάθειες γίνουν παράλληλα, από τους αρμόδιους φορείς της περιοχής μας.
Παράλληλα, προσέγγιση θα γίνει και με εταιρείες που έχουν ήδη δρομολόγια προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, προκειμένου αυτά να διατηρηθούν και γιατί όχι να αυξηθούν.

Οι πτήσεις
Υπενθυμίζεται ότι «πρεμιέρα» για τις πτήσεις φέτος έκανε η εταιρία Transavia France, με απευθείας πτήσεις στη γραμμή Παρίσι – Ν. Αγχίαλος, (από το Σάββατο 14 Απριλίου μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου), ενώ την Παρασκευή 27 Απριλίου ξεκίνησε η πτήση της ίδιας εταιρίας, από το Άμστερνταμ μέσω Κεφαλονιάς, που συνεχίστηκε μέχρι 29 Ιουνίου και επαναλαμβάνονται οι πτήσεις, από 7 Σεπτεμβρίου ως 5 Οκτωβρίου.
Το Σάββατο 28 Απριλίου ξεκίνησαν οι πτήσεις της Condor, στο δρομολόγιο Μόναχο – Ν. Αγχίαλος, που θα διαρκέσουν μέχρι 27 Οκτωβρίου και της TUI fly στο δρομολόγιο Βρυξέλες- Ν. Αγχίαλος, που θα συνεχιστούν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.
Από τις 9 Μαΐου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου γίνονται δρομολόγια κάθε Τετάρτη, της TUI fly από Βρυξέλες για Ν. Αγχίαλο (μέσω Καβάλας), ενώ από τις 18 Μαΐου μέχρι τις 19 Οκτωβρίου τα δρομολόγια Λονδίνο – Ν. Αγχίαλος, μέσω Σκιάθου της Enter air. Τέλος, μέχρι 1 Σεπτεμβρίου γίνονταν τα δρομολόγια Λονδίνο – Ν. Αγχίαλος από την Easy Jet κάθε Τετάρτη και Σάββατο και μέχρι 1 Οκτωβρίου τα δρομολόγια Τελ Αβίβ – Ν. Αγχίαλος από την TUS AIR κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Οι πτήσεις της Ausrtian για απευθείας πτήσεις με τη Βιέννη θα είναι μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ηλ. Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.