«Πρωτοβουλία No Burn»: «Να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ τώρα» (video)

Συνυπεύθυνοι για την καύση η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία

«Να μην μας πνίξουν οι διοξίνες, να μην γίνουμε Λωζάνη έγραφε το πανό που τοποθετήθηκε μπροστά στην Περιφέρεια σήμερα το μεσημέρι με πρωτοβουλία της «Επιτροπής Αγώνα» και της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην καύση σκουπιδιών-No Burn». Η παρέμβαση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ρύπανση από διοξίνες της πόλης της Λωζάνης στην Ελβετία, την οποία ρύπανση καλείται να αντιμετωπίσει εξαιτίας της λειτουργίας του τοπικού εργοστασίου αποτέφρωσης απορριμμάτων, το οποίο μάλιστα δεν λειτουργούσε από το 2009.

Το γεγονός της ρύπανσης από ένα τέτοιου είδους εργοστάσιο προκάλεσε τον άμεσο συσχετισμό της «Πρωτοβουλίας No Burn» με το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην πόλη του Βόλου, το οποίο μέχρι πρότινος ασχολούνταν με την παραγωγή τσιμέντου, ενώ, πλέον, έχει επιλέξει να καίει σκουπίδια.

Σήμερα το μεσημέρι μέλη της «Επιτροπής Αγώνα» και της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην καύση σκουπιδιών-No Burn», αλλά και πολίτες της πόλης συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Ελευθερίας, με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και την τοποθέτηση του πανό. Ταυτόχρονα, είχαν σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δορωθέα Κολυνδρίνη, κίνηση που τελικά δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας.

Ομάδα εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας θέλησε να μπει στο Δημόσιο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αρμόδιοι εργαζόμενοι, όμως, στο κτίριο και άνδρες της ΟΠΚΕ δεν τους το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα το κλίμα να ενταθεί και οι τόνοι να ανέβουν, χωρίς, εν τέλει, να δημιουργηθούν περεταίρω προβλήματα και εντάσεις.

Ο κ. Αλέξανδρος Χατζηχαραλάμπους, μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην καύση σκουπιδιών No Burn» αναφέρεται στο περιεχόμενο του ψηφίσματος, μέσω του οποίου απαιτούν να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ τώρα. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για προσπάθεια από πλευράς Περιφέρειας να αποτινάξει το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί.

Τη άμεση παύση της καύσης σκουπιδιών όμως στον Βόλο ζητούν και οι πολίτες της πόλης, όπως ο κ. Αχιλλέας Μακρής, κάτοικος Άλλης Μεριάς Μαγνησίας, που, όπως δήλωσε, εδώ και χρόνια η πόλη επιβαρύνεται από την καύση.

Ο κ. Νίκος Κανελλής, μέλος εξίσου της «Πρωτοβουλίας πολιτών Βόλου» τόνισε καταγγελτικά πως για την καύση των σκουπιδιών, και κατ’ επέκταση τη μόλυνση του αέρα και του περιβάλλοντος, είναι συνυπεύθυνοι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, η Δημοτική Αρχή του κ. Αχιλλέα Μπέου, αλλά και η Περιφέρεια Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της «Επιτροπής Αγώνα» και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην καύση σκουπιδιών No Burn» το ψήφισμα, εν τέλει, κατέληξε στα χέρια Συμβούλου της κ. Κολυνδρίνη και όχι στην ίδια. «Όταν αντιδρούν οι πολίτες οι υπεύθυνοι κρύβονται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.