“Δεν μπαίνει στη ζυγαριά, η μετακίνηση Γεωργούλα” σύμφωνα με το βουλευτή Χρ. Μπουκώρο

Στο επίκεντρο αυριανής συνάντησης με την Υπ. Πολιτισμού, το "Μουσείο της Αργούς"

Μέχρι στιγμής, το ζήτημα ενδεχόμενης μεταφοράς του στρατοπέδου Γεωργούλα, έχει ανασταλεί, τόνισε μιλώντας στο “Ράδιο-Ένα” ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ενώ όπως έκανε επίσης γνωστό ο ίδιος, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου το απόγευμα, μαζί με τον Δήμαρχο Βόλου θα συναντήσουν την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη με επίκεντρο της θεματολογίας τους το Μουσείο της Αργούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπουκώρος μίλησε για την έλευση 400 αμερικανών αξιωματικών της αεροπορίας στο Στεφανοβίκειο σχολιάζοντας πως η έλευσή τους αυτή δεν είναι αντιστάθμισμα σε οποιαδήποτε μετακίνηση του στρατοπέδου Γεωργούλα και τόνισε πως υπάρχει μία ανασταλτική διαδικασία στη μετακίνηση του στρατοπέδου.
“Η δική μου πληροφόρηση λέει πως έχει παγώσει η μετακίνηση του στρατοπέδου Γεωργούλα και υπάρχει μια ανασταλτική διαδικασία. Μια από τις πρώτες μου συναντήσεις ήταν με τον Υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο γι’ αυτό το θέμα και ο οποίος είπε μέχρι νεωτέρας μένει ως έχει το στρατόπεδο και μένω σ’ αυτή τη δέσμευση του Υπουργού. Συζητώντας και με υπηρεσιακά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη για τους πεζοναύτες λένε κι αυτοί ότι και επιχειρησιακά οι πεζοναύτες πρέπει να μείνουν στο Βόλο’, υποστήριξε ο Βουλευτής.
Μάλιστα, υπηρεσιακός παράγοντας είχε αναφέρει στον κ. Μπουκώρο, πως ιδανική μετακίνηση θα ήταν στην 111 ΠΜ για να υπάρχει η θάλασσα σε κοντινή απόσταση και να ενισχυθεί με πλωτά μέσα το σώμα των πεζοναυτών.
Τέλος, για τους 400 αμερικανούς ελικοπτεράδες, ο κ. Μπουκώρος τόνισε πως αφενός ενισχύεται η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ αφετέρου υπάρχουν κάποια σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα στην περιοχή.

Στο επίκεντρο το Μουσείο της Αργούς

Ως εμβληματικό για την πόλη του Βόλου, χαρακτήρισε ο Βουλευτής Μαγνησίας, το Μουσείο της Αργούς, θέμα το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς την Τρίτη το απόγευμα στη συνάντηση του ίδιου, με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη παρουσία και του δημάρχου Βόλου.
“Πρέπει να συνενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να πείσουμε την κυβέρνηση και την Υπ. Πολιτισμού την κ. Μενδώνη να κατανοήσουν ότι υπάρχει σχέδιο να συνδράμουν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Αγωνίζομαι για εγκατάσταση δικτύου μετρητών

Αναφορικά με το ζήτημα της αέριας ρύπανσης ο κ. Μπουκώρος δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει πότε θα γίνει η διευρυμένη συνάντηση φορέων και Υπουργείο Περιβάλλοντος, λέγοντας πως δεν ήταν εκείνος που προέβη σε μια τέτοια ανακοίνωση και στον αντίποδα προσέθεσε πως αγωνίζεται για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου δικτύου σταθμών μέτρησης της αέρας ρύπανσης στο Βόλο, καθώς τα ΡΜ 2,5 θερίζουν.

Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεταναστευτικό

Μιλώντας για τη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου σήμερα, με επίκεντρο το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού, ο κ. Μπουκώρος ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ένα σχεδιασμό, ωστόσο εάν οι ροές συνεχιστούν όπως το τελευταίο διάστημα, θα δημιουργηθεί ζήτημα για όλη τη χώρα.
Ταυτόχρονα σημείωσε πως πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει εμπράκτως την αλληλεγγύης της. “Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αντιστρέψουμε το κλίμα και έχει αλλάξει και το κλίμα και η ψυχολογία του κόσμου κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που μπορεί να αποσυντονίσει ή να δυσκολέψει αυτή την προσπάθεια, όσο αυξάνεται και διογκώνεται”, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Τέλος, στην περίπτωση εμπλοκής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα ενδεχόμενα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου που θα λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Μπουκώρος σημείωσε πως ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αναλάβει τα δύο κέντρα υποδοχής μεταναστών στο Κουτσόχερο και στου Μόζα, όπως αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά και τις 13 περιφέρειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.