“Όχι στο Πειραματικό”: Διαμαρτυρία μαθητών και καθηγητών των 1ου Γυμνασίου & 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

Αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην μετατροπή των σχολείων σε Πειραματικά

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας πως από τη νέα σχολική χρονιά τα 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα μετατραπούν σε Πειραματικά Σχολεία και στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα των εν λόγω σχολείων επικράτησε έντονη δυσφορία και αγανάκτηση.

Μαθητές και καθηγητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία και όχι κατάληψη, δείχνοντας την αντίδρασή τους στις αποφάσεις του Υπουργείου.

Οι μαθητές, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν πανό που ανέγραφαν “Όχι πειράματα” και “Όχι στη διάλυση του σχολείου μας” και δήλωσαν προς πάσα κατεύθυνση πως βρίσκονται εναντίον της απόφασης αυτής του Υπουργείου, ζητώντας την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και όχι τη διάκριση των σχολείων σε γενικά και πειραματικά.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Χρήστος Αργύρης που βρέθηκε στην κινητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών τόνισε πως “η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τις αργίες υπέγραψε την απόφαση για τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία παρά την αντίθεση των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων. Αυτή είναι μία πάγια τακτική της κυβέρνησης που δείχνει ότι είναι ξεκομμένη από τους ρυθμούς της ίδιας της κοινωνίας” και συμπλήρωσε πως οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν, προκειμένου να καταλάβει η κυβέρνηση πως αυτά που μεθοδεύει δεν ωφελούν τους μαθητές και την ίδια την κοινωνία, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, αλλά το συμφέρον των λίγων, παραβλέποντας τους πολλούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.