Ρεκόρ στο Νοσοκομείο Βόλου: 261 οι ασθενείς που πέρασαν την πρώτη ημέρα του χρόνου στο ΤΕΠ!

Αύξηση σε περιστατικά γρίπης και κορωνοϊού

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου πέρασαν την πρώτη ημέρα του χρόνου πολλές δεκάδες Βολιωτών και όχι μόνο, με τα περιστατικά να αφορούν κατά κύριο λόγο γρίπη και κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΤΕΠ κ. Ηλία Καραμέτο χθες, πρώτη ημέρα του χρόνου εξετάστηκαν στα Επείγοντα 261 εξεταζόμενοι, με τα 95 από αυτά τα περιστατικά να είναι παθολογικά με γρίπη ή κορωνοϊό.

Παράλληλα, έγιναν εισαγωγές αρκετών ασθενών που έπασχαν από πνευμονίες, λόγω γρίπης ή κορωνοϊού και λοιμώξεων, ενώ στο κατώφλι του ΤΕΠ έφτασαν και πολλοί χρόνιοι ασθενείς που είχαν προσβληθεί από ιώσεις, γρίπη και κορωνοϊό και ο οργανισμός τους είχε αποδιοργανωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμέτο τα περιστατικά γαστρεντερίτιδων λόγω πολυφαγίας ήταν λίγα.

«Γενικά, όλες αυτές τις ημέρες έχουμε 230, 240 εξεταζόμενους καθημερινά στο ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Βόλου όμως την Πρωτοχρονιά είχαμε ρεκόρ εξεταζόμενων με τα περισσότερα περιστατικά να αφορούν σε γρίπες και κορωνοϊό. Μάλιστα σε ότι αφορά στα παιδιά φαίνεται  μία έξαρση, καθώς στο ΤΕΠ έρχονται μέχρι και 60 παιδιά την ημέρα με διάφορες ιώσεις», τόνισε ο κ. Καραμέτος, ο οποίος καλωσόρισε το 2024 στο Νοσοκομείο, μιας και εφημέρευε την πρώτη και ιδιαιτέρως «φορτωμένη» ημέρα του χρόνου.

Δημ. Παλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.