Ριζόπουλος: Είναι γελοίο να μιλάει για «Μονακό», όταν έχει μαθητές σε κτίρια που δεν ελέγχονται

«Πήρε το πρόσταγμα της κυβέρνησης, που τον στηρίζει ο Αχ. Μπέος» τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ

Ο δήμαρχος, με όσα είπε στους μαθητές που διαμαρτύρονταν, εξυπηρετεί την κυβερνητική πολιτική και συντάχθηκε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας, τον εισαγγελέα και την Ασφάλεια, για να σταματήσουν το κίνημα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, που ζητά απλά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τόνισε ο Αποστόλης Ριζόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, και είπε ότι οι μαθητές έκαναν κινητοποίηση για τα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν, όπως ολιγομελή τμήματα και συνθήκες καθαριότητας και απολύμανσης στα σχολεία, εν μέσω πανδημίας, με προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, ώστε να τηρούνται τα μέτρα που έχουν προτείνει οι λοιμωξιολόγοι, ώστε να προστατευτεί, όχι μόνο η σχολική κοινότητα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αλλά συνολικά η δημόσια υγεία στην πόλη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα. «Αυτά που είπε ο δήμαρχος στους μαθητές, δεν ήταν τίποτα άλλο – πέραν του συντηρητικού, αυταρχικού, αντιδραστικού ύφους των δηλώσεών του – παρά να συνταχθεί με την πολιτική της κυβέρνησης, που στερεί από το λαό, το δικαίωμά του να βγει απ’ αυτή την πανδημία υγιής.
Ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι ο δήμαρχος πήρε το πρόσταγμα της κυβέρνησης, που τον στηρίζει και ο ίδιος υποστηρίζει και μαζί με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον εισαγγελέα και την Ασφάλεια συντάχτηκε και ο ίδιος, για να σταματήσουν το κίνημα των μαθητών και των εκπαιδευτικών που ζητά απλά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, συνέχισης της λειτουργίας του σχολείου και διασφάλισης των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Η σχολική στέγη
Αναφερόμενος στη σχολική στέγη ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι είναι ένα ζήτημα που ανέδειξαν η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, πάρα πολλές φορές με πολλά ερωτήματα τα τελευταία χρόνια.
Όπως είπε η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην κατασκευή ούτε μιας νέας αίθουσας, τη στιγμή που λείπουν 35 αίθουσες στα υπάρχοντα σχολεία, αλλά και νέα διδακτήρια που θα φιλοξενήσουν το 1ο ΕΠΑΛ, το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου, το 3ο-9ο Δημοτικά Ν. Ιωνίας, στις Αλυκές, για το οποίο υπάρχει εμπαιγμός 20 χρόνια και για τα 11 Νηπιαγωγεία στο κέντρο της πόλης και στη Ν. Ιωνία που είναι σε άθλιες συνθήκες σε παλιά σπίτια ή μαγαζιά. Επίσης είπε ότι σε σχολικές αίθουσες – κοντέινερς συγχρωτίζονται πάνω από 25 μαθητές.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ δεν απέκλεισε τις συνθήκες στα σχολεία που υπάρχουν στην Ελλάδα να υπάρχουν και στην Αφρική, όπου ίσως υπάρχουν χώρες με πολύ καλύτερες συνθήκες απ’ ότι στη χώρα μας. «Ήταν άτοπο αυτό που είπε ο δήμαρχος στους μαθητές «να ευχαριστούν που δεν είναι στην Αφρική», γιατί σίγουρα υπάρχουν χώρες με καλύτερες υποδομές στην Παιδεία και στην Υγεία», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.

Οι Βολιώτες ζουν τα προβλήματα
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε ότι καθημερινά οι Βολιώτες ζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη και είναι χρονίζοντα, όπως η ολοκλήρωση του περιφερειακού, το Δικαστικό Μέγαρο, το κτίριο της Πυροσβεστικής και άλλα όπως το αστικό περιβάλλον (δρόμοι, πεζοδρόμια, πράσινο), η καθαριότητα.
«Ο Βόλος παραμένει ο ίδιος, πέρα από λίγα έργα βιτρίνας, που έγιναν με στόχο να εξυπηρετήσουν τις επιχειρήσεις, τα μεγαλοκαταστήματα, τα ξενοδοχεία και την εστίαση. Η υπόλοιπη πόλη, παραμένει όπως ήταν πριν από 30 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι είναι γελοίο να μιλάει κάποιος σήμερα για «Μονακό», όταν έχει χιλιάδες μαθητές σε κτίρια που έγιναν πριν τον αντισεισμικό κανονισμό του 1984, δεν ελέγχονται και μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών ή όταν βρέχει μια ώρα και το κέντρο της πόλης κινδυνεύει να πλημμυρίσει ή όταν το μισό δίκτυο ύδρευσης είναι με αμιαντοσωλήνες και σιδεροσωλήνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.