Σχολεία χωρίς… μαθητές, λόγω ιώσεων

Με πυρετό και βήχα, αρκετοί και από τους δασκάλους!

«Θύματα» των ιώσεων της εποχής, φαίνεται ότι έπεσαν τόσο οι μικροί κατά κύριο λόγο μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Μαγνησίας, όσο όμως και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, αφού συνήθως, μετά τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, είναι αυτοί που κολλούν τον όποιο ιό. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ότι υπάρχουν σχολεία, τα οποία ενώ έχουν στο δυναμικό τους, πάνω από 50 παιδιά, τις τελευταίες ημέρες δεν ξεπερνούν τα τέσσερα με πέντε παιδιά, όσα πηγαίνουν τελικά στο σχολείο! Το οξύμωρο είναι, ότι δεν πηγαίνουν σχολείο, όχι μόνο παιδιά τα οποία είναι άρρωστα, αλλά και υγιή παιδιά, τα οποία ωστόσο δεν τα στέλνουν οι γονείς τους στο σχολείο, υπό το φόβο να μην κολλήσουν κάποιον ιό, από άλλο παιδί που είναι άρρωστο… Παράλληλα, αρκετοί είναι και οι εκπαιδευτικοί που ταλαιπωρούνται από ιώσεις. Τέτοια παραδείγματα είναι αρκετά σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό κόσμο, όπως στο Σέσκλο, το Διμήνι, καθώς και άλλες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό όπως δήλωσε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ η αντιδήμαρχος Παιδείας Βιολέττα Καντόλα, ότι σήμερα ή αύριο θα συγκληθεί το σχολικό συμβούλιο του δημοτικού Σέσκλου, προκειμένου να ερευνηθεί η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο.

Συστάσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την εποχική γρίπη

Ενημερωτικό σημείωμα, σχετικά με την εποχική γρίπη, απέστειλε στις σχολικές μονάδες το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα, με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή μεχαρτομάντιλο.
Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων. Παρακαλούνται οι Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.