Σε τροχιά υλοποίηση έργα πνοής στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Κέντρο Τεκμηρίωσης, ανάπλαση πεζοδρόμου, κλειστό Γυμναστήριο, αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου κ.α.

Πληθώρα έργων υλοποιούνται και προωθούνται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ο οποίος αλλάζει όψη και εκσυγχρονίζεται. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νασίκα, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη τα έργα αυτά γίνονται για τους δημότες και σίγουρα θα αναβαθμίσουν τόσο το Βελεστίνο όσο και όλο τον Δήμο. Στο μεταξύ, ο κ. Νασίκας δεν παρέλειψε να μεταφέρει και το μήνυμα για εμβολιασμό των κατοίκων για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση στην προσέλευση για εμβολιασμό, ενώ απευθυνόμενος προς τους πολίτες σημείωσε πως δεν θα πρέπει να υποκύπτει κανείς στην παραπληροφόρηση.

 

“Θα πρέπει όλοι να ξανασκεφτούμε τον εμβολιασμό για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα για να μπορέσουμε να απαλλαχτούμε από την πανδημία η οποία μας έχει περιβάλλει και μας έχει καταστρέψει την καθημερινότητά μας”, σημείωσε ο κ. Νασίκας και τόνισε πως το εμβολιαστικό αποτύπωμα του Δήμου ανεβαίνει καθημερινά.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για αντιεπιστημονικές γνώμες περί του εμβολίου, που  διασπάρθηκαν και στην περιοχή ο Δήμαρχος ανέφερε πως δεν θα πρέπει να  υποκύπτουμε στην παραπληροφόρηση και απεύθυνε έκκληση να απευθύνονται οι δημότες στους ειδικούς, στο Κέντρο Κοινότητας, στο Κέντρο Υγείας, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει ανοιχτή γραμμή όπου επιστήμονες μπορούν να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα. Το τηλέφωνο όπου μπορούν οι δημότες να καλούν για πληροφορίες είναι το 2425023794.

Μάλιστα, ο κ. Νασίκας ανέφερε πως την περασμένη εβδομάδα ειδικό κλιμάκιο έφτασε στον Δήμο, μετά από συνεργασία με την 5η Υ.ΠΕ και προχώρησε σε κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε ηλικιωμένους δημότες στα χωριά του βορείου Πηλίου, οι οποίοι είχαν δυσκολία να μετακινηθούν προς το Κέντρο Υγείας.

“Προσπαθούμε να πείσουμε όλους ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για να απελευθερωθούμε από αυτή την πανδημία”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

 

Σε εξέλιξη η ανάπλαση του πεζόδρομου στο Βελεστίνο- Έτοιμος έως το καλοκαίρι του 2022

Στο μεταξύ, ο κ. Νασίκας μίλησε για τα έργα που έχουν ξεκινήσει ή δρομολογούνται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου κι ένα από αυτά είναι η ανάπλαση και η βιοκλιματική αναβάθμιση του πεζοδρόμου στο Βελεστίνο. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, με τον Δήμαρχο να σημειώνει ότι θα είναι το στολίδι της πόλης. Το εν λόγω έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι εργασίες ξεκίνησαν στο τέλος του Οκτώβρη και αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού το 2022 να έχει ολοκληρωθεί.

“Θα γίνει ένα πάρα πολύ όμορφο έργο που θα το χαρούμε όλοι”, σημείωσε ο ίδιος.

Προχωρούν έργα και για τον αθλητισμό

Παράλληλα, προχωρούν μεγάλα έργα στον τομέα του αθλητισμού. Όπως είπε ο κ. Νασίκας βρέθηκε χρηματοδότηση 326.000 ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να έρθει στην κυριότητα του Δήμου το οικόπεδο 6 στρεμμάτων για την κατασκευή Κλειστού Αθλητικού Κέντρο στο Βελεστίνο. Ο κ. Νασίκας σημείωσε πως η κυριότητα του οικοπέδου ήταν το αγκάθι κι αφού ξεπεράστηκε αυτό, ο Δήμος θα αναζητήσει χρηματοδότηση για το έργο. Ακόμη, δημιουργείται και  ανάλογο Αθλητικό Κέντρο στο Στεφανοβίκειο προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ σε έκταση 25 στρεμμάτων,  που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή, όπως τόνισε ο δήμαρχος.  Επιπλέον ο ανάδοχος είναι προ των πυλών για την ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, έργο 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος, που περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων,  νέο χλοοτάπητα, νέο αρδευτικό σύστημα, ταρτάν.

 

Χρηματοδοτείται μελέτη άνω των 500.000 για το νέο Κέντρο Τεκμηρίωσης “Ρήγας Βελεστινλής”

Ένα σημαντικό έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και δεν είναι άλλο από το νέο Κέντρο Τεκμηρίωσης “Ρήγας Βελεστινλής”, ένα κέντρο ανάδειξης και αξιοποίησης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου. Ο κ. Νασίκας ανέφερε πως η μελέτη χρηματοδοτήθηκε μας από το Υπ. Τουρισμού και είναι της τάξης 536.000 ευρώ. “Ήδη είμαστε σε εξέλιξη για ανάδειξη αναδόχου και θα χωροθετηθεί στην είσοδο στην πόλης σε οικόπεδο που εδώ και 20 χρόνια έχει προσφέρει το Ίδρυμα Δεληγιώργης”, είπε ο κ. Νασίκας, χαρακτηρίζοντας το έργο εμβληματικό και σημείωσε πως το κτήριο θα είναι ανάλογο με το Μουσείο της Αργούς που θα γίνει στον Βόλο.

Ασφαλτοστρώσεις και ενεργειακή αναβάθμιση

Ακόμη, μέσα στον Ιανουάριο θα προχωρήσει η ασφαλτόστρωση Βελεστίνου, έργο  600.000 ευρώ από το Υπ. Υποδομών και δεύτερη φάση θα γίνει και  ασφαλτόστρωση στην εσωτερική οδοποιία. Παράλληλα, ο Δήμος έχει στη διάθεσή του 810.000 από Πράσινο Ταμείο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Πνευματικού Κέντρου Βελεστίνου.  Προχωρά επίσης η αποκατάσταση στην είσοδο του Κεραμιδίου, η ανάπλαση της πλατείας του Αγ. Γεωργίου, η ανάπλαση του  περιβάλλοντος χώρου στον οικισμό των εργατικών κατοικιών, ενώ υπήρξε διαβούλευση και για τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με  εγκατάσταση 15 σταθμών φόρτισης στον Δήμο.

Τέλος, ο κ. Νασίκας σημείωσε ότι γίνεται μία προτεραιοποίηση των έργων, προκειμένου να γίνει και το νέο Δημαρχείο προϋπολογισμού 3εκ. ευρώ. Το νέο Δημαρχείο προωθείται να ανεγερθεί στο σημείο που είναι το παλιό και θα έχει έκταση 1150 τμ. ενώ τώρα αναζητείται χρηματοδότηση

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.