Σεσημασμένοι οι δυο που προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι στο Μαλάκι

Κατάκοιτος ο υπερήλικας ιδιοκτήτης, τους αντιλήφθηκε ο ανεψιός του

Σεσημασμένοι για κλοπές, αποδείχτηκε ότι ήταν οι δύο Αλβανοί, που νωρίς το πρωί της Δευτέρας προσπάθησαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στο Μαλάκι, που ζει κατάκοιτος ο υπερήλικας ιδιοκτήτης. Ευτυχώς, τους αντιλήφθηκε ο 60χρονος ανεψιός του ιδιοκτήτη που επέστρεφε από τη δουλειά, τους κυνήγησε, αυτοί εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν στο σημείο, μπήκαν σε ταξί για να διαφύγουν, αλλά έπεσαν σε μπλόκο της Τροχαίας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.
Οι δύο δράστες, ο ένας κάτοικος Ευόσμου Θεσσαλονίκης και ο άλλος Περιστερίου Αθήνας, οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου δια του συνηγόρου τους ζήτησαν αναβολή, ώστε να αποζημιώσουν τους παθόντες από τις ζημιές που προξένησαν από την απόπειρα κλοπής, αλλά και διότι απουσίαζαν δύο βασικοί μάρτυρες. Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι, προσδιορίστηκε να δικαστούν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Ο ανεψιός του ιδιοκτήτη του σπιτιού δήλωσε ότι ο ένας από τους δύο δράστες πήγε ξανά στο σπίτι στο Μαλάκι και κοίταξε από το παράθυρο του δωματίου, όπου βρίσκεται ο 92χρονος κατάκοιτος θείος του, ενώ την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι και μιλούσε στο τηλέφωνο, ένας άλλος άνδρας, που δεν τον γνώριζε, κοίταξε από το παράθυρο, αλλά μέχρι να βγει και να τον κυνηγήσει, εκείνος είχε εξαφανιστεί.
Υποψιασμένος ο 60χρονος άνδρας ότι στο σπίτι μπήκε στο στόχαστρο διαρρηκτών, το περασμένο Σάββατο αγόρασε και εγκατέστησε κάμερες ασφαλείας.
Για την απόπειρα κλοπής της περασμένης Δευτέρας, ο 60χρονος είπε ότι ενώ γύριζε από τη δουλειά του είδε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει το σπίτι, κατάλαβε ότι μάλλον πρόκειται για διαρρήκτες και όταν πήγε οι δύο δράστες διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν με κατσαβίδι το παράθυρο για να μπουν στο σπίτι και να κλέψουν.
Ο ίδιος τους πήρε στο κυνήγι, αυτοί εγκατέλειψαν ακόμη και το αυτοκίνητό τους, πήραν ταξί για να διαφύγουν, αλλά για κακή τους τύχη έπεσαν σε μπλόκο της Τροχαίας και συνελήφθησαν.

Επίσης στην κατοχή τους καθ στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν βρέθηκαν μικροποσότητα χασίς και ένα τσιγαριλίκι που ισχυρίζονται ότι ήταν για προσωπική τους χρήση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για κλοπές και βρίσκονται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.