Σκόπελος: Χωρίς προβλήματα παρ’ όλη την έντονη βροχόπτωση

Ο Δήμος δεν έχει λάβει ακόμη ούτε την έγκριση της αποζημίωσης για τη προ μηνός χαλαζόπτωση

Στο κέντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται η Σκόπελος, χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Σταμάτη Περίσση που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, αυτή τη στιγμή σημειώνεται ένα διάλειμμα από την έντονη βροχόπτωση, ωστόσο εξαιτίας της έγκαιρης και σωστής προετοιμασίες που έχει γίνει, δεν έχουν σημειωθεί ζημιές ή προβλήματα.

Όπως σημείωσε ο κ. Περίσσης, η Σκόπελος δέχτηκε αρκετή βροχή καθώς βρίσκεται στο κέντρο της “Διδούς”, παρόλα αυτά το νησί είναι έτοιμο για την κακοκαιρία, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
” Έχουν καθαριστεί τα φρεάτια, τα ρέματα, τα ρείθρα, έχουν απομακρυνθεί οι κάδοι, τα επικίνδυνα αντικείμενα, όμως εάν βρέξει με τρόπο όπως τον έχουμε συνηθίσει μερικές φορές, ξεπερνιούνται αυτά. Όμως εξαιτίας της προετοιμασίας αυτής οι κεντρικοί δρόμοι δεν έχουν καθόλου νερό, όταν σταματάει να βρέχει”, είπε χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε πως από μεθαύριο θα έρθει νέο και σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας, ενώ τόνισε πως πολλά ΜΜΕ έχουν προκαλέσει έναν πανικό. “Τα ΜΜΕ μας έχουν και λίγο πανικοβάλει. Είναι λογικό να συζητιέται, όμως μερικά είναι όντως έκτακτα, λες ότι δεν το έχω δει αυτό το φαινόμενο εδώ και 30 χρόνια. Τώρα έχουμε εξομοιωτές, πάντα έτσι έπρεπε να είναι. Τώρα σ’ αυτή την κακοκαιρία δεν βλέπω κάτι εξτρίμ, αλλά είμαστε πάντα σε επιφυλακή”, σημείωσε ο κ. Περίσσης.
Το σημαντικό όμως όλων είναι πως η Σκόπελος έχει πληγεί πολλές φορές από κακοκαιρίες στο παρελθόν και μάλιστα προ μηνός η έντονη χαλαζόπτωση είχε καταστρέψει τα πάντα.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου τόνισε πως ακόμη όχι την αποζημίωση που δικαιούταν το νησί δεν έχουν πάρει, αλλά ούτε καν την έγκριση της αποζημίωσης παρόλο που οι καταστροφές ήταν μεγάλες και το νησί είχε κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.