Σοφία Κανταράκη: «Η εκπαιδευτική κοινότητα ανησυχεί για την έντονη αύξηση της ανήλικης παραβατικότητας»

Μιλώντας στο Ράδιο Ένα, σημείωσε, ότι χρειάζεται περισσότερη στήριξη από την Πολιτεία

Tην έντονη ανησυχία της για την αύξηση των περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας χωρίς να μπορεί να εντοπίσει τα αίτια, εξέφρασε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, η διευθύντρια 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου Σοφία Κανταράκη, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σε αρκετά θέματα και περισσότερη στήριξη από την Πολιτεία.
Θυμίζοντας ότι πρόσφατα το σχολείο είχε διοργανώσει τον περασμένο Φεβρουάριο μία πολύ σημαντική ημερίδα για την ανήλικη παραβατικότητα, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο και την Πρόταση Ζωής, η κα Κανταράκη ανέφερε ότι το πρόβλημα το πρόβλημα γιγαντώνεται, χωρίς η εκπαιδευτική κοινότητα να ξέρει το γιατί και ανησυχεί πάρα πολύ. «Βλέπουμε ότι τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Εμείς είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση καθημερινά και προσπαθούμε να μιλάμε με τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχουμε έναν διαρκή και γόνιμο διάλογο. Αφουγκραζόμαστε τις απόψεις τους και ακούμε γενικά τα προβλήματά τους. Δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει αυτό και γιατί πολλαπλασιάζεται το φαινόμενο, όμως είναι αρκετά ανησυχητικό. » σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη και αρωγή από την Πολιτεία. «Πολλές φορές αισθανόμαστε ευάλωτοι γι’ αυτούς που εισέρχονται στο σχολείο και αντιμετωπίζουμε φωνασκίες και κάποιες φορές υπάρχουν αψιμαχίες από γονείς που δεν γνωρίζουν ενδεχομένως και καταστάσεις και θέλουν να επιβληθούν με τον δικό τους τρόπο και αυτό μας δυσαρεστεί. Εμείς είμαστε εδώ για έναν καθαρά παιδαγωγικό σκοπό και προτεραιότητά μας είναι η προστασία των παιδιών» περιέγραψε χαρακτηριστικά.
Συγχρόνως, τόνισε και πάλι την ανάγκη να υπάρχει φύλαξη στα σχολικά συγκροτήματα, αναφέροντας ότι πολλές φορές έχει βρεθεί βραδινές ώρες η ίδια στο σχολείο που υπηρετεί για να δει τι συμβαίνει. «Είναι πολύ δυσάρεστο τέτοια μεγάλα συγκροτήματα όπως είναι αυτό του Αναύρου, που έχουμε μέσα πολλά μηχανήματα και διαδραστικούς πίνακες να μην έχουν νυχτερινή φύλαξη. Πρέπει οπωσδήποτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μεριμνήσει γι’ αυτό το ζήτημα. Είναι άκρως απαραίτητο να υπάρχει ένας βραδινός φύλακας στο σχολείο. Τουλάχιστον ας μπει από τις 12 μέχρι τις 4-5, αρκεί να υπάρχει φύλαξη. Και το κόστος των πιθανών ζημιών επιβαρύνει την Πολιτεία κι εμάς τους ίδιους» κατέληξε.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.