Σοκαριστικό περιστατικό σε γυμνάσιο της Μαγνησίας: Κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο συμμαθητή του!

Μηνύσεις του διευθυντή και της μητέρας έφτασαν στην Εισαγγελία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά των παιδιών στα σχολεία και ήδη μετά την υπόθεση εκφοβισμού ανήλικης μαθήτριας στην Αργαλαστή και ανήλικου μαθητή στον Αλμυρό, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται άλλη μια υπόθεση συμπεριφοράς μαθητή Γυμνασίου της περιφέρειας, ο οποίος ενώ βρισκόταν στο σχολείο, φέρεται να κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο μικρότερου κατά δύο τάξεις συμμαθητή του!
Για την υπόθεση κατέθεσαν μήνυση ο διευθυντής του σχολείου και η μητέρα του μαθητή που έπεσε θύμα της συγκεκριμένης συμπεριφοράς, οι οποίες μηνύσεις, έφτασαν στην Εισαγγελία και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις, όταν τις πάρει στα χέρια της η εισαγγελέας Ανηλίκων. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν το δεύτερο περιστατικό σε 24 ώρες.
Κατά την ώρα του διαλείμματος σε απόμερο σημείο
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη σε περιφερειακό Γυμνάσιο της Μαγνησίας, ένας 14χρονος, μαθητής της Γ’ τάξης, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο μαθητή της Α’ τάξης τους ίδιου σχολείου.
Το συμβάν έγινε κατά την ώρα του διαλείμματος σε απόμερο σημείο της αυλής του σχολείου, όπου βρισκόταν μια ομάδα παιδιών, τα οποία αστειεύονταν μεταξύ τους. Ξαφνικά ο μαθητής της Γ’ τάξης, άρπαξε και κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο, ενός παιδιού της Α’ τάξης, την ώρα που οι καθηγητές βρισκόταν σε άλλο σημείο του προαύλιου.
Το παιδί απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς, άμεσα ενημερώθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος κάλεσε τους γονείς του μαθητή της Γ’ τάξης και τον ίδιο για εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν για «πλάκα» και πως δεν υπήρχε κάποια κακή πρόθεση κατά του παιδιού της πρώτης τάξης.
Η μητέρα του θύματος, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού υποβάλλοντας έγκληση, με το θέμα να διερευνάται από τις Αρχές. Πηγές αναφέρουν πως στο περιστατικό συμμετείχε και ένας από τους τρεις μαθητές οι οποίοι κατηγορήθηκαν πριν από λίγους μήνες για εκφοβισμό κατά συμμαθητή τους ηλικίας 12,5 ετών, με το θέμα τότε να έχει λάβει πανελλήνιες διαστάσεις. Ήδη ο μαθητής της Γ’ τάξης τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή, ενώ χαρακτηρίζεται από τη σχολική κοινότητα αρκετά «ζωηρός» λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα επεισόδια εντός του Γυμνασίου.

Του έσπασαν τα γυαλιά

Δεν πέρασαν, ωστόσο, λίγες ώρες και στο σχολείο σημειώθηκε ένα νέο περιστατικό εκφοβισμού, στο οποίο πρωταγωνίστησε ένας από την ομάδα των παιδιών που είχαν καταγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο μαθητής φερόμενος ως δράστης, φέρεται να άρπαξε τα γυαλιά που φορούσε το ηλικίας 12,5 αγόρι που είχε πέσει θύμα και στο πρόσφατο παρελθόν και τα πάτησε μέχρι να σπάσουν. Προκλήθηκε νέα αναστάτωση στο Γυμνάσιο εξαιτίας αυτού, με τους γονείς του παιδιού να του αγοράζουν άλλο ζευγάρι και το θέμα να παραπέμπεται στη διεύθυνση και στον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Προσφυγή για συμπεριφορές σε βάρος
της υγείας και της ασφάλειας

Δεν θα μείνουν αναπάντητα γεγονότα σχολικού εκφοβισμού τονίζει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης. Όπως είπε νέα γεγονότα στη σχολική κοινότητα ταράσσουν το ήρεμο κλίμα, έχοντας συνέχεια άλλων περιστατικών που τα θεωρούσα ως λήξαντα.
Επίσης είπε ότι γεγονότα βίας, σχολικού εκφοβισμού και σκληρής συμπεριφοράς απέναντι σε μαθητές θα αντιμετωπίζονται από τη σχολική κοινότητα με παιδαγωγικούς τρόπους, αλλά δεν θα αποκλείουμε και την προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας όταν αυτά τα προβλήματα αφορούν απρεπείς συμπεριφορές σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών μας.
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το σχολείο διερευνούν τα γεγονότα, με τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων να προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες και σύντομα θα υπάρξει και αντίδραση και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισήμανε ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.