Στα ίδια με πέρυσι οι τιμές του οβελία

Κάτω απ΄τα 10 €/κιλό, ενώ υπάρχει επάρκεια φρεσκοσφαγμένων κρεάτων από τη Θεσσαλία

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι διαμορφώθηκαν οι τιμές των αμνοεριφίων, για το Πασχαλινό τραπέζι, ενώ υπάρχει επάρκεια φρεσκοσφαγμένων αμνοεριφίων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Κανελλόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας που μίλησε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», οι προμήθειες στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας συνεχίζονται κανονικά και χωρίς προβλήματα, ενώ επάρκεια θα υπάρχει.
Όπως είπε, οι τιμές διαμορφώθηκαν στα περυσινά επίπεδα, όπως ανέφεραν και οι εκτιμήσεις της περασμένης εβδομάδας και συγκεκριμένα για τα αρνιά 8,5-9 €/κιλό, ενώ για τα κατσίκια από 9-9,80 €/κιλό, όσο και πέρυσι, ενώ αφορούν αμνοερίφια της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλίας, φρεσκοσφαγμένα, η σφαγή των οποίων ξεκίνησε την Κυριακή των Βαΐων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Μ. Τετάρτη.
Από προχθές στα κρεοπωλεία έχει παρατηρηθεί άνοδος των παραγγελιών και οι επαγγελματίες ευελπιστούν να πιάσουν τα περυσινά επίπεδα πωλήσεων, που αν συμβεί θα είναι ικανοποιημένοι, με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, επισήμανε ο κ. Κανελλόπουλος.

«Μουδιασμένη» κίνηση για κοκορέτσι

Μέχρι χθες, οι παραγγελίες για την παρασκευή κοκορετσιού και άλλων εδεσμάτων δεν ξεκίνησαν να εκδηλώνονται, κάτι που συνήθως κάθε χρόνο γίνονται μέχρι τη Μ. Τετάρτη, όταν οριστικοποιούνται οι παρέες. Ο πρόεδρος των κρεοπωλών δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης, οι Βολιώτες γίνονται ποιο κοινωνικοί, μαζεύονται σε σπίτια και κάνουν Πάσχα, πληρώνοντας ρεφενέ…
Το ωράριο
Το ωράριο των κρεοπωλείων τη Μ. Εβδομάδα είναι καθημερινά 8 π.μ. -3 μ.μ. και 5 – 9 μ.μ. και τη Μ. Παρασκευή 12 μ. – 9 μ.μ. (Μ. Σάββατο 8π.μ.-6 μ.μ. και Κυριακή & Δευτέρα κλειστά) και ο κ. Αντ. Κανελλόπουλος κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, διότι εκεί θα είναι σίγουροι για την ποιότητα που θα βρουν, ενώ θα βοηθήσουν τον Έλληνα κτηνοτρόφο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.