Στα όριά της η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού- Με κορωνοϊό ένας γιατρός και τρεις νοσηλευτές

φωτο αρχείου
Οι δύο γιατροί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες 100 αιμοκαθαρόμενων

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, σε όλα τα τμήματα είναι οριακή. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού νόσησε από κορωνοϊό ένας γιατρός και τρεις νοσηλευτές με αποτέλεσμα να έχουν μείνει στη δράση μόλις δύο γιατροί για 100 περίπου αιμοκαθαρόμενους.

Παράλληλα, σε μία βάρδια ασθενής με κορωνοϊό μετέφερε τον ιό και σε άλλους οκτώ αιμοκαθαρόμενους.
Το magnesianews.gr μίλησε με τον Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού νεφρού κ. Γιώργο Κουτρούμπα ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί.

Ανέφερε πως η Μονάδα εξυπηρετεί 100 αιμοκαθαρόμενους, ενώ πλέον στο Νοσοκομείο Βόλου για αιμοκάθαρση μεταβαίνουν και πέντε νεφροπαθείς που μέχρι πρότινος έκαναν αιμοκάθαρση σε ιδιωτικό κέντρο, όμως επειδή νοσούν από κορωνοϊό, η αιμοκάθαρση γίνεται πλέον στο Αχιλλοπούλειο. Ένα ποσοστό 10% όλων των αιμοκαθαρόμενων που εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Βόλου νοσεί από κορωνοϊό για το λόγο αυτό, αυτοί οι ασθενείς προσέρχονται σε συγκεκριμένη βάρδια για την αιμοκάθαρσή τους κι επιστρέφουν στο σπίτι τους.
Σε όλες όμως τις βάρδιες τηρούνται αυστηρά μέτρα, καθώς οι αιμοκαθαρόμενοι που δεν νοσούν από κορωνοϊό, εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην κοινότητα και ο φόβος να κολλήσουν τον ιό είναι μεγάλος.

Δύο είναι οι αιμοκαθαρόμενοι που νοσούν από κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου.
Σε μία από τις βάρδιες, εξήγησε ο κ. Κουτρούμπας, ένας αιμοκαθαρόμενος ήταν θετικός στον ιό, με αποτέλεσμα να γίνει διασπορά του ιού σε οκτώ αιμοκαθαρόμενους, ενώ από κορωνοϊό νοσεί ένας γιατρός και τρεις νοσηλευτές.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτρούμπας αυτό δυστυχώς μπορεί να συμβεί, καθώς μπορεί οι ασθενείς να είναι ασυμπτωματικοί και να μην γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι νοσούν. Από τη στιγμή που υπάρχει ο ιός στην κοινότητα είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει πολλούς.

Επεσήμανε πως η Μονάδα, όπως και όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου, είναι στα όριά της, καθώς υπάρχουν συνολικά τρεις γιατροί για όλο αυτό τον όγκο των αιμοκαθαρόμενων και η οποιαδήποτε απώλεια έστω και για λίγες ημέρες, έως ότου επανέλθει κάποιος από το προσωπικό που νοσεί, είναι σημαντική.
Σημείωσε πως υπάρχει συνεχής ιατρική παρακολούθηση των ασθενών που νοσούν με κορωνοϊο με ήπια συμπτώματα και παραμένουν στο σπίτι τους.

Να σημειωθεί τέλος πως ο ασθενής που ήταν θετικός στον ιό και διέσπειρε τον ιό σε συγκεκριμένη βάρδια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.