Στη Μαγνησία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Θα παραστεί σε εκδηλώσεις του Δήμου Νοτίου Πηλίου στο Τρίκερι για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στη Μαγνησία θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του magnesianews.gr η επίσκεψη της Προέδρου οριστικοποιήθηκε για το Σάββατο 17 Ιουλίου οπότε και θα βρίσκεται στο Τρίκερι, προσκεκλημένη του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπου θα παραστεί σε εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ενώ ενδέχεται να συνδυάσει την επίσκεψή της και με μία αντίστοιχη επίσκεψη στη Σκιάθο. Ο λόγος της παρουσίας της κας Σακελλαροπούλου στο Τρίκερι, οφείλεται στον ρόλο που διαδραμάτισε το χωριό του Νοτίου Πηλίου κατά την περίοδο της επανάστασης, όπου όπως και στις Μηλιές έδρασε ο μεγάλος Διδάσκαλος Ανθιμος Γαζής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και ιστορικό ερευνητή Κώστα Πατρίκο, η 2η Μαίου ήταν μεγάλη ημέρα για το Τρίκερι και την Μαγνησία. Οι καπεταναίοι Τσαμαδός, Κριεζής, Κούτσης και Κυριάκος προσορμίζονται στην Αγία Κυριακή, ενώ την ίδια μέρα φτάνει και ο φλογερός Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Γαζής.
Όλοι μαζί συνεδριάζουν στο αρχοντικό του Στάθη Γιάννη και παίρνουν την απόφαση της εξέγερσης. Ο Γαζής στην πλατεία του χωριού διαβάζει σε παλλαϊκή συγκέντρωση την Επαναστατική του Προκήρυξη και μέσα σε ατμόσφαιρα εθνικής έξαρσης και γενικού ενθουσιασμού υψώνει την επαναστατική σημαία. Έτσι κηρύχτηκε η επανάσταση στο Τρίκερι.
Στο Τρίκερι πέθανε ο Πηλιορείτης οπλαρχηγός Κυριάκος Μπασδέκης, οπού κατέφθασε τραυματισμένος μετά την αποτυχία κατάληψης του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.