Στην Πάτρα με προσωρινή επιμέλεια της γιαγιάς τους τα τρία ανήλικα παιδιά

Τα οποία άφηνε μόνα η μητέρα τους στο σπίτι για να πάει για δουλειά

Στην Πάτρα μεταφέρθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, τα τρία ανήλικα παιδιά μιας 36χρονης, καθώς με εισαγγελική διάταξη η προσωρινή επιμέλεια δόθηκε στη γιαγιά τους, που είναι μητέρα της γυναίκας και δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει την κόρη της. Η υπόθεση βρίσκεται στην επικαιρότητα από τις 6 Φεβρουαρίου και αφορά την περίπτωση μιας 36χρονης, που μένει με τα τρία παιδιά της (δίδυμα 4 ετών και ένα τρίχρονο) και τα άφηνε μόνα τους το βράδυ σε σπίτι χωρίς ρεύμα στη Ν. Ιωνία, για να εργάζεται, ενώ ο πατέρας τους είναι κρατούμενος στη φυλακή. Η κοινωνική έρευνα που είχε παραγγελθεί από την εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου ολοκληρώθηκε και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ψυχιατρικές εξετάσεις έκριναν τους δύο γονείς ακατάλληλους προσωρινά για να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών και με δεδομένη την πρόθεση της γιαγιά τους να το πράξει, εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη, για να αναλάβει προσωρινά την επιμέλεια των παιδιών. Για τη μεταφορά των παιδιών στην Πάτρα μερίμνησαν το Χαμόγελου του Παιδιού Θεσσαλίας, με το Χαμόγελο Πάτρας, καθώς τα παιδιά φιλοξενούνταν για αρκετό διάστημα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Πολλές καταγγελίες

Για την υπόθεση είχαν γίνει αρκετές καταγγελίες στο παρελθόν, από το «Χαμόγελο του Παιδιού», γείτονες της γυναίκας και τον παιδικό σταθμό που πήγαιναν τα τρία παιδιά. Σύμφωνα με καταγγελίες, η γυναίκα δούλευε τις νύχτες σε μπαρ, με αποτέλεσμα να αφήνει μικρά σε ηλικία παιδιά μόνα τους στο σπίτι που δεν έχει ρεύμα, ενώ παρά το γεγονός ότι κλήθηκε πολλές φορές από την Εισαγγελία, για να συζητήσουν το πρόβλημα και να βρεθεί μια λύση, η 36χρονη δεν ανταποκρίθηκε, ενώ έπαψε να στέλνει τα τρία παιδιά στον Παιδικό Σταθμό από τις 25 Ιανουαρίου 2020.
Έρευνα και προκαταρκτική
Από την πρώτη στιγμή, με παραγγελία της εισαγγελέως ανηλίκων παραγγέλθηκε κοινωνική έρευνα για τη ζωή των παιδιών και της γυναίκας και προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο. Η υπηρεσία που έκαμνε την κοινωνική έρευνα αναμένεται να συντάξει πόρισμα και η δικογραφία με τις καταθέσεις που λαμβάνει η Αστυνομία, θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία που όταν συμπληρωθεί θα αποσταλεί ξανά στην Εισαγγελία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.