Στήνουν μπλόκα οι αγρότες; Στα Φάρσαλα το Σάββατο αγρότες του Βελεστίνου και του Πηλίου

Μεγάλα τα προβλήματα των αγροτών με τις ανατιμήσεις, σύμφωνα με τον Νίκο Αγγελή

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, φαίνεται πως θα σταθούν το εφαλτήριο για να στήσουν και πάλι μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής Αερινού- Βελεστίνου κ. Νίκος Αγγελής επεσήμανε πως αγρότες από τον Δήμο Ρήγα Φεραίο, αλλά και το Πήλιο θα βρεθούν το Σάββατο στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στα Φάρσαλα, ενώ την Κυριακή το πρωί στον κόμβο του Αερινού οι αγρότες της περιοχής θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Ο κ. Αγγελής σημείωσε πως οι αγρότες της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα μεταβούν στα Φάρσαλα να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους και να πάρουν αποφάσεις, ενώ την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Αερινό θα υπάρξει συγκέντρωση με τους αγρότες της περιοχής, προκειμένου κι εκείνοι να ενημερωθούν για την εξέλιξη της πανθεσσαλικής συγκέντρωσης, το πλάνο, τις διεκδικήσεις και να αποφασίσουν τον ενδεχόμενο συντονισμό κινητοποιήσεων, που ήδη έχει ξεκινήσει συμβολικά σε πόλεις της χώρας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Αγγελής τα προβλήματα των αγροτών είναι πάρα πολλά και κυρίως αφορούν στις ανατιμήσεις που έχουν εκτοξεύσει το κόστος. Ο κ. Αγγελής έκανε λόγο για μεγάλα ποσά που ξεπερνούν και τα 1000 ευρώ και πρέπει να καταβάλουν για λιπάσματα, για το κόστος του ρεύματος, αλλά και του πετρελαίου που έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ένας αγρότης 400 -500 ευρώ για να γεμίσει το τρακτέρ του.
Ο αγροτοσυνδικαλιστής επεσήμανε ότι έως το 2016 υπήρχε η ειδική επιστροφή πετρελαίου και οι αγρότες λάμβαναν ορισμένα χρήματα, όμως από τότε έχει καταργηθεί και μάλιστα τα χρήματα του 2016 δεν τα έχουν λάβει ακόμη. Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος ενίσχυσης των αγροτών, διευκόλυνσής τους στο θέμα των καυσίμων, όπως στην Ευρώπη που υπάρχει το αγροντίζελ.
Σημειώνεται πως στην συγκέντρωση των Φαρσάλων θα συμμετάσχουν και αγρότες από το Πήλιο, ενώ θα γίνουν συναντήσεις και με τους αγρότες του Αλμυρού, προκειμένου σε τοπικό επίπεδο να προγραμματιστούν κοινές δράσεις. Ο κ. Αγγελής άφησε τέλος ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων και μπλόκων για τις αρχές Φλεβάρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.