Στο επίκεντρο έντονης κριτικής τα …έργα της δημοτικής αρχής

Πλήρης απογοήτευση σε περιφερειακές ενότητες για την κατάσταση που βιώνουν

Στο επίκεντρο έντονης κριτικής βρέθηκαν τα …έργα της δημοτικής αρχής Βόλου, με αφορμή τον απολογισμό της τετραετίας που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αχ. Μπέος. Πλήρης απογοήτευση εκφράζεται από περιφερειακές ενότητες όπως την Αγριά και την Πορταριά, για την κατάσταση που βιώνουν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, έργα που ξεκίνησαν από τον πρώην δήμο Πορταριάς, είναι μεταξύ αυτών που παρουσιάστηκαν στον απολογισμό, είπε ο Γ. Γκουντέλιας!
Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι τα μοναδικά μεγάλα έργα που έκανε η Δημοτική Αρχή στην Ιωλκό και στην Πορταριά είναι έργα που είχε ξεκινήσει ο πρώην Δήμος Πορταριάς, τόνισε στο «Ράδιο Ένα» ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Γκουντέλιας, σχολιάζοντας τον απολογισμό του Αχ. Μπέου.

Το Νηπιαγωγείο Πορταριάς

Αναφορικά με το Νηπιαγωγείο Πορταριάς, ανέφερε ότι ο Απόστολος Δράκος Αιγυπτιώτης με καταγωγή από την Πορταριά, όταν ήρθε στο Βόλο και ήταν διευθυντής της Βαμβακουργίας, με παρεμβάσεις του πρώην δημάρχου Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζου, είχε κάνει δωρεά την περιουσία του στην Πορταριά.
Ένα απ’ αυτά τα κτίρια ήταν και το συγκεκριμένο αρχοντικό, που ήταν το σπίτι όπου διέμενε. Έγινε αποδοχή της δωρεάς από τον Δήμο Πορταριάς, ενώ τιμήθηκε ο αδελφός του, που σήμερα ζει και η Δημοτική Αρχή δεν τον κάλεσε ούτε στα εγκαίνια, επισήμανε ο Γιάννης Γκουντέλιας.
Το κτίριο, τόνισε, παραδόθηκε σε κατάσταση που βρίσκονται τα κτίρια 50-70 χρόνων, εγκαταλειμμένο και βούληση του Απ. Δράκου ήταν να γίνει οίκος ευγηρίας. Ο πρώην Δήμος Πορταριάς, βλέποντας τις ανάγκες που είχε το χωριό, αποφάσισε να γίνει Νηπιαγωγείο, έκανε τη μελέτη και όταν το 2010 η Πορταριά εντάχθηκε στο Δήμο Βόλου, μπήκε στον σχεδιασμό να γίνει Νηπιαγωγείο.
«Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, όταν ανακοινώθηκε ότι θα γίνει Νηπιαγωγείο, γιατί υπάρχει μια επιτροπή κληροδοτημάτων, που «φρέναρε» το Δήμο. Καταφέραμε, μετά από πολλά εμπόδια να το ξεπεράσουμε και ο πρώην δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης κατάφερε να εξασφαλίσει πίστωση από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων περίπου 300.000 €, ξεκίνησε το έργο. Όταν άλλαξε η Δημοτική Αρχή, οι εργασίες είχαν προχωρήσει σε ποσοστό 70-80%, τα χρήματα είχαν απορροφηθεί και αναμενόταν μια συμπληρωματική μελέτη και επιπλέον χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Γκουντέλιας.
Επειδή η θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε σε λίγο πάνω από 3 χρόνια, έμειναν σε εκκρεμότητα η αυλή και τα τελειώματα στο κτίριο, ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος.

Η διαπλάτυνση στην Άλλη Μεριά

Ο κ. Γκουντέλιας είπε ότι η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε την απαλλοτρίωση, που επίσης είχε ξεκινήσει ο πρώην Δήμος Πορταριάς για διαπλάτυνση του δρόμου. Όπως είπε, ο πρώην Δήμος ήθελε να πάρει ένα μέρος παλιού ελαιοτριβείου που βρισκόταν στην περιοχή και έβρισκε εμπόδια, ενώ τόνισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή που τελικά έκανε την απαλλοτρίωση και παρά τη δέσμευση του δημάρχου ότι το έργο θα γινόταν σε τρεις μήνες, τελικά η διαπλάτυνση της οδού έγινε σε τέσσερα χρόνια.
Από κει και πέρα, δήλωσε ο πρώην αντιδήμαρχος τα μόνα έργα της Δημοτικής Αρχής στην Ιωλκό και στην Πορταριά, ήταν κάτι μικροπαρεμβάσεις, και μικροασφαλτοστρώσεις και κανένα άλλο έργο. Επίσης ανέφερε ότι η καθαριότητα πάει από το κακό στο χειρότερο, τα χόρτα έχουν «πνίξει» τους δημότες, καθώς φτάνουν τα δύο μέτρα.

Απουσιάζει από τα χωριά

Ο Γιάννης Γκουντέλιας είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει το λάθος να μην έχει ενεργοποιήσει τους τέσσερις αντιδημάρχους δημοτικών ενοτήτων και έχει ορίσει μόνο έναν που από τη Ν. Ιωνία προσπαθεί με τηλέφωνο να επιλύσει τα προβλήματα των χωριών, και με επισκέψεις πολύ αραιές να προσπαθεί να λύσει προβλήματα, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο.
Ο κ. Μπάμπης Ζάχος, πρώην αντιδήμαρχος Αγριάς, φιλοξενούμενος στο Ράδιο Ένα 102,5 επεσήμανε ότι «δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο στην Αγριά η δημοτική αρχή. Πέρα από τα αυτονόητα, την καθημερινότητα , που κι αυτή είναι σε πλημμελή λειτουργία, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο έργο, το οποίο να ξεκίνησε με αυτή τη δημοτική αρχή και να τελείωσε με αυτήν ή να είναι σε εξέλιξη. Το έργο της αποχέτευσης είχε δρομολογηθεί από την τότε δημοτική αρχή Αγριάς με δήμαρχο τον κ. Παπαευθυμίου, όσο για τον κλειστό γήπεδο συνεχίστηκε και τελειώνει με λεφτά από την Περιφέρεια και η δημοτική αρχή θα έρθει να κάνει τα εγκαίνια, τίποτα άλλο, ενώ εξέφρασε το παράπονό του, ότι ενώ αρκετές δημοτικές αρχές έκαναν πράγματα στο παρελθόν, το έργο τους ακυρώνεται από την παρούσα δημοτική αρχή».
Τέλος, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Ιάσονας Αποστολάκης, τόνισε ότι «τη Νέα Ιωνία, που είναι από τις πλέον ριγμένες περιοχές της πόλης, αργά τη θυμήθηκε η δημοτική αρχή, κάνοντας έστω και τον απολογισμό της στο Πολιτιστικό Κέντρο, όταν έχει δώσει όλο της το φόρτο εργασίας, στο να καλλωπίζει δυο κεντρικούς δρόμους με λαμπάκια και λουλούδια».
Όπως σημείωσε επίσης, «εμείς θα ρωτούσαμε να μας πουν ποια είναι τα έργα τα οποία σχεδίασε, δρομολόγησε και υλοποίησε η δημοτική αρχή, στη δική της θητεία, τα οποία ήταν δικής της εμπνεύσεως και σχεδιασμού. Ό,τι έχει να παρουσιάσει η δημοτική αρχή, βγάζοντας τα ζητήματα συμπεριφοράς και δημοκρατίας στην άκρη, είναι από μελέτες, ιδέες, προτάσεις κι από έργα που είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενοι. Αν από τα έργα, τα οποία παρουσιάζει η δημοτική αρχή, βγάλουμε τη λέξη Σκοτινιώτης ή προηγούμενες δημοτικές αρχές, αυτούς που κατηγορεί, θα μείνει ένα κενό γράμμα γιατί κάτι που να έχουν κάνει από την αρχή μέχρι το τέλος δεν υπάρχει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.