Στο κρατητήριο μέχρι τη Δευτέρα 49χρονος, για εορταστική μάζωξη

Συνελήφθη για λειτουργία ταβέρνας, στο Μαλάκι με άλλα πέντε άτομα

Αξέχαστη θα μείνει σε έναν 49χρονο από το Μαλάκι η εορταστική μάζωξη που σύμφωνα με τον ίδιον, έκανε την Πέμπτη για φαγητό στην ταβέρνα του, που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του, καθώς, εκτός από το πρόστιμο των 5.000 €, θα μείνει στο κρατητήριο μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να δικαστεί στο Αυτόφωρο, μετά την αναβολή που ζήτησε. Ο 49χρονος άνδρας γιόρταζε και μετά από καταγγελία που έγινε συνελήφθη στην ταβέρνα ιδιοκτησίας του, από αστυνομικούς του Α.Τ. Ν. Πηλίου, την Πέμπτη, για παραβίαση μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.
Ο 49χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου – ταβέρνας, λειτούργησε το κατάστημά του στο Μαλάκι, στον περιβάλλοντα χώρο, είχε αναπτύξει δύο τραπέζια με 10 καρέκλες, ενώ στο κατάστημα βρίσκονταν πέντε άτομα- πελάτες, που δέχτηκαν πρόστιμο 150 € ο καθένας για έξοδο από το σπίτι χωρίς βεβαίωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία έγινε από περαστικούς, που είδαν τα έξι άτομα στην ταβέρνα να χορεύουν ενώ έπαιζε μουσική. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί, ενώ ο δικηγόρος του ζητούσε αναβολή, για να αποδείξει την εγγύτητα του σπιτιού με το κατάστημά του.
Στο Δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ένας γείτονας και φίλος του 49χρονου, που είπε ότι εκτός από τον κατηγορούμενο, γιόρταζε και ο γιος του και ενώ καθόταν στην αυλή, αποφάσισαν, λόγω του κρύου που έκανε να μπουν στην ταβέρνα για να φάνε.
Ο μάρτυρας είπε ότι ο κατηγορούμενος είναι φίλος του από χρόνια τα σπίτια τους είναι ακριβώς δίπλα, ενώ ο 49χρονος μένει στον πάνω όροφο και έχει την ταβέρνα στο ισόγειο. Μάλιστα είπε ο κατηγορούμενος είναι πατέρας τριών παιδιών, το ένα από τα οποία ανήλικο και στα χρόνια που τον γνωρίζει, ήταν πάντα τυπικός και σωστός επαγγελματίας.
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, αρχικά είπε στον πρόεδρο της έδρας ότι αν είναι ο πελάτης του να κρατηθεί θα ήταν καλύτερο να δικαστεί χθες, ενώ στη συνέχεια ζήτησε αναβολή για να αποδείξει στο Δικαστήριο την εγγύτητα του σπιτιού με την ταβέρνα.

Τελικά, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή, σύμφωνα με το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τη Δευτέρα 27 Απριλίου, ενώ με πρόταση της εισαγγελέως έδρας, αποφασίστηκε να διατηρηθεί η κράτησή του, μέχρι τότε, παρά τις διαβεβαιώσεις του συνηγόρου ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ο πελάτης του να διαφύγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.