Συγκλονίζουν οι δηλώσεις στο magnesianews.gr, γειτόνων των δύο αδελφών, στη Μακρινίτσα

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγαν από τη ζωή τα δύο νέα παιδιά

Βουβός ο πόνος, βαρύ το πένθος και πολλά τα ερωτηματικά που επικρατούν, μετά την τραγωδία στη Μακρινίτσα, με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν πως έγινε το διπλό φονικό, να παρακολουθούν, ανήμποροι να κάνουν κάτι, τις εξελίξεις και να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου, που πήρε τη ζωή της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου αδελφού της, Γιώργου Τσάπα.
Σήμερα το πρωί, ώρες μετά την τραγωδία, η Μακρινίτσα δεν θύμιζε σε τίποτα προηγούμενες μέρες που η ζωή κυλάει ήρεμα. Με φόντο την ομίχλη που είχε σκεπάσει το χωριό, υπήρχε μια ερημιά, λες και ο χρόνος σταμάτησε, την ώρα που τα δύο αδέλφια έπεφταν νεκρά από το μαχαίρι του δολοφόνου.


Η μόνο κίνηση ήταν στον κεντρικό πεζόδρομο, πριν την Πλατεία, κάποιων κατοίκων, οι περισσότεροι από τους οποίους, έμειναν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα και συζητούσαν για την τραγωδία που βρήκε το χωριό, μη μπορώντας ακόμη να πιστέψουν τι είχε συμβεί.
Στο απομακρυσμένο από το χωριό σπίτι, ακούγεται ο θρήνος της γιαγιάς των δύο αδικοχαμένων παιδιών, ενώ δύο γειτόνισσες και φίλοι της οικογένειας, προσπαθούν ακόμη από το βράδυ να καθαρίσουν το σπίτι και την αυλή από τα αίματα και τα τζάμια της πόρτας που έσπασε ο δράστης.
Ο πατέρας των παιδιών πήρε το παιδί, που το βράδυ άκουσε όλη τη φασαρία και έφυγε από το σπίτι, ενώ η μητέρα τους βρισκόταν στον Βόλο αρχικά στο Νοσοκομείο και έπειτα για τα δυσάρεστα διαδικαστικά.

Τι λένε οι γειτόνισσες

Η γειτόνισσα και φίλη της οικογένειας Αθανασία Πέτση, ανέφερε ότι η Κωνσταντίνα που διέμενε στον Βόλο, είχε έρθει με το παιδί της να μείνει με τους γονείς της γιατί είχε προβλήματα πλέον με τον πρώην σύζυγό της.
Σύμφωνα με την ίδια, η Κωνσταντίνα τηλεφώνησε στον αδελφό της Γιώργο, αφού πρώτα ενημέρωσε την Αστυνομία και του είπε ότι γίνεται φασαρία. Είχαν δε κλειδώσει την πόρτα, αλλά μέχρι να έρθει η Αστυνομία, ο άνδρας, που πρέπει να ήταν σε αμόκ είχε σπάσει το τζάμι της καινούργιας πόρτας που έβαλε η οικογένεια γι’ αυτό το σκοπό και μπήκε στο σπίτι από το κενό που υπήρχε.
«Ο Γιώργος βρισκόταν στην Πορταριά με την κοπέλα του και είπε να έρθει να δει τι συμβαίνει, αφού ήταν κοντά. Δεν πρόλαβε να μπει στο σπίτι και τον μαχαίρωσε στην καρδιά. Η κοπέλα ήταν πολύ πιο τραυματισμένη και δεν πρόλαβε κανένας να κάνει τίποτα δυστυχώς», υποστήριξε.

«Αναμενόταν εισαγγελική εντολή ώστε να
απομακρυνθεί ο δράστης από την οικογένεια»

Η γυναίκα τόνισε, ότι ο δράστης την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε πάλι στο σπίτι και είχε χειροδικήσει κατά του πατέρα των παιδιών τον οποίο χτύπησε στο μάτι και για το λόγο αυτό η οικογένεια είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα και η Κωνσταντίνα κάλεσε την Αστυνομία πριν ο δολοφόνος μπει στο σπίτι. Μάλιστα σήμερα αναμενόταν εισαγγελική εντολή ώστε να απομακρυνθεί ο δράστης από την οικογένεια.
Η κα Πέτση τόνισε ότι στο Νοσοκομείο προχθές το βράδυ έγινε ψυχολογική στήριξη στη μητέρα των παιδιών που χάθηκαν.
Η γειτόνισσα Καλλιόπη Τραγή τόνισε ότι στο χωριό είναι μια κοινωνία που προσπαθεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον για να επιβιώσει. «Αυτό έπρεπε να το είχαμε προλάβει, γιατί πλέον, όπως πάει το πράγμα, μάλλον θα πάρουμε τους νόμους στα χέρια μας», τόνισε.
Σύμφωνα με την ίδια, η Αστυνομία, αντί να βοηθήσει την Κωνσταντίνα που ζήτησε βοήθεια, δεν το έκανε και το μόνο που κάνει είναι να βάζει 300 € πρόστιμα…

«Είμαστε καλά σε αγαπάμε»…

Ο Γιώργος, παιδικός φίλος των δύο αδελφών, ακόμη δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει την τραγωδία που έγινε χθες το βράδυ. Όπως είπε πρόκειται για δύο πολύ καλά παιδιά, που ακόμη και καλημέρα αν τους έλεγες σε είχαν στην καρδιά τους. Ο ίδιος ήταν στον Βόλο πληροφορήθηκε από φίλο του τι συνέβη και ανέβηκε στη Μακρινίτσα το βράδυ.
Όπως είπε, είδε στον ύπνο του την Κωνσταντίνα που του είπε «Γιώργο μην ανησυχείς για μας, είμαστε καλά, σε αγαπάμε»!, ενώ στη συνέχεια δεν έκλεισε μάτι όλο το βράδυ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, ο 31χρονος Δ.Ρ. πήγε με το αυτοκίνητό του με μαχαίρι που είχε μαζί του με λάμα μήκους περί στα 20 εκατοστών στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του στην Αγ. Τριάδα Μακρινίτσας, στο οποίο έχει πρόσβαση κάποιος από καλντερίμι και βρίσκεται κάτω από την πλατεία του χωριού.
Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση από τον Δεκέμβριο και η νεαρή είχε μετακομίσει στο πατρικό της σπίτι μαζί με το 2,5 ετών αγοράκι τους. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες ενοχλούσε τακτικά την πρώην σύζυγό του και μάλιστα η οικογένειά της, είχε ενημερώσει και την Αστυνομία.
Χθες, ο 31χρονος πήγε στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του και αφού έσπασε το τζάμι της πόρτας μπήκε στο σπίτι, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την πρώην πεθερά του και εκείνος την τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο.
Η 28χρονη ακούγοντας τις φωνές της μητέρας της κατεβαίνει τις σκάλες (το σπίτι είναι διώροφο) και ο 31χρονος την μαχαίρωσε στα πλευρά και στην κοιλιά. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν με το παιδί της και τον πατέρα της στον 1ο όροφο του σπιτιού. Ο 30χρονος αδερφός της νεαρής έχει ειδοποιηθεί για την φασαρία και φτάνει στο σπίτι. Στην εξώπορτα, στον αύλειο χώρο, έρχεται αντιμέτωπος με τον δράστη, ο οποίος τον τραυματίζει θανάσιμα με μαχαιριές κοντά στην καρδιά.
Ο δολοφόνος αμέσως μετά την πράξη του, διέφυγε με το αυτοκίνητό του, αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας τον οποίο καταδίωξε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Προς τον Αγ. Βλάσιο χάνονται τα ίχνη του, ωστόσο ο αστυνομικός έχει δώσει σήμα και η Αστυνομία “χτενίζει” την περιοχή. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εντοπίζουν και εγκλωβίζουν τον 31χρονο, ο οποίος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς και οδηγείται Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι παλαιότερα, ο 31χρονος είχε οδηγηθεί για ψυχιατρική εξέταση, ενώ δεν εργάζονταν κάπου, καθώς λάμβανε σύνταξη λόγω τροχαίου που είχε στο παρελθόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.