Τ. Μπασδάνης: Σοβαρές παρενέργειες στην οικονομία προκαλούν η καραντίνα της Ιταλίας και ο κορωνοϊός

Επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Σοβαρές παρενέργειες στην εθνική αλλά και την τοπική οικονομία φέρνει η εξάπλωση του κορωνοϊού και η καραντίνα που επιβλήθηκε σε όλη την Ιταλία, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του νέου αυτού ιού. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ σημείωσε πως από τις ντόπιες εξαγωγές προς τη γείτονα χώρα πλήττεται το ελαιόλαδο και οι ελιές, τόνισε πως δεν διαμορφώνονται ευοίωνες συνθήκες για τον τουρισμό και ζήτησε να παρθούν επιπρόσθετα μέτρα από την κυβέρνηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων.
Τα νέα δεδομένα με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την επίπτωση του στην οικονομία, αγγίζουν και τη δική μας περιοχή, όπως υπογράμμισε ο κ. Τέλης Μπασδάνης. Ο ίδιος επεσήμανε πως η χώρα μας αλλά και η Μαγνησία έχει πολλές εμπορικές σχέσεις με την Ιταλία, τόσο στο θέμα των εισαγωγών όσο και των εξαγωγών, επιφέροντας σοβαρές παρενέργειες στην εθνική και την τοπική οικονομία.
“Εμείς εξάγουμε πολλές ελιές και ελαιόλαδο. Δύο βασικά προϊόντα της περιοχής μας πλήττονται. Δεν ξέρουμε πως κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια και τι αντίκτυπο θα έχει στην οικονομία μας που ακόμη είναι ρηχή. Πολύ φοβάμαι πως κι εδώ θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, όσο αφορά τις τιμές των μετοχών, αλλά αυτό είναι το ένα το κομμάτι.
Το άλλο είναι και είναι το πιο σημαντικό, πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουν τραβήξει τα πάνδεινα, τραβάνε κουπί συνεχώς , δεν υπάρχουν αντοχές κι έρχεται ένα καινούργιο δεδομένο, ξένο στα δικά μας δεδομένα, που δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία”, ανέφερε ο κ. Μπασδάνης.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση καλώς έλαβε μέτρα στήριξης της οικονομίας, όμως θα πρέπει να υπάρξουν κι επιπρόσθετα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. ” Μπήκαν πολλές εκ των επιχειρήσεων στη σοβαρή ρύθμιση των 120 δόσεων . Θα πρέπει να υπάρχει μία αναστολή των δόσεων για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3-4 μηνών μέχρι να πάρει μπροστά πάλι η οικονομία, για να μπορέσουν να μην έχουν κι αυτό τον βραχνά, αυτό το άγχος το πως θα ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις, σε μια στιγμή όπου δεν υπάρχει τζίρος. Και δεν υπάρχει τζίρος, διότι αυτή τη στιγμή πρωτίστως κυριαρχεί ο φόβος”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Μάλιστα τόνισε πως το επόμενο χρονικό διάστημα δεν φαίνεται καλό και ιδίως στο θέμα του τουρισμού, καθώς υπάρχουν πολλές ακυρώσεις “Ήταν ήδη στραβό το κλίμα από πέρυσι και διαπιστώνουμε ότι φέτος θα είναι ακόμη πιο στραβό’, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασδάνης και κατέληξε πως σοβαρό ρόλο σ’ αυτά τα νέα δεδομένα πρέπει να παίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσφέροντας ρευστότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.