Τέλης Μπασδάνης: Αυξημένες αγορές σε ζυμαρικά, άλευρα και όσπρια λόγω κορωνοϊού

Να μην υπάρχει πανικός συστήνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Αυξητική τάση καταγράφεται στις αγορές των Βολιωτών σε είδη, όπως τα ζυμαρικά, τα άλευρα και τα όσπρια εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλη Μπασδάνη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, συνιστώντας σε όλους ψυχραιμία και όχι άσκοπες αγορές, που σε λίγο καιρό θα είναι άχρηστες και θα πρέπει να πεταχτούν.

“Δεν θα πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος, διότι δεν έχουμε κάποιο σοβαρό δείγμα στη χώρα μας ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν θα πρέπει, γιατί ανήκω στο χώρο των σούπερ μάρκετ, ο κόσμος να φορτώνεται με πράγματα που αύριο θα χρειαστεί να τα πετάξει, διότι είναι ευάλωτα, είναι προϊόντα ευπαθή και πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να τα πετάξει.
Άρα είμαστε προσεκτικοί, κάνουμε τα ψώνια μας όπως συνηθίζουμε μέχρι σήμερα, δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός.
Υπάρχει ένας πανικός, όχι σε μεγάλο βαθμό στην πόλη μας, υπάρχει σε άλλες πόλεις όπως πχ Θεσσαλονίκη, όμως εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να περνάμε το μήνυμα της ψυχραιμίας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασδάνης.
Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει μία αυξημένη τάση και στην τοπική αγορά στο χώρο των τροφίμων, την οποία χαρακτήρισε και αδικαιολόγητη.
“Όταν αποθηκεύουμε ζυμαρικά, άλευρα, όσπρια μετά από δυο μήνες, όπου θα υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν αυτά να καταστρέφονται, θα διαπιστώσουν κι αυτοί οι ίδιοι, που κάνουν αυτές τις αγορές ότι τα πράγματα θα πεταχτούν”, υποστήριξε.

Μεγάλη οικονομική ζημία
Ο κ. Μπασδάνης τόνισε σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού πως αυτά είναι σε λογικά πλαίσια, ιδίως σε ότι αφορά συναθροίσεις και όσο ο ιός βρίσκεται σε έξαρση.
Ωστόσο σχολίασε πως όλες αυτές οι εποχικές εκδηλώσεις που θα ακυρωθούν θα προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην αγορά και σε τομείς όπως η εστίαση και γενικότερα ο τουρισμός. “Περιμέναμε την άνοιξη να λειτουργεί η οικονομία με την έλευση και ξένων τουριστών. Ο πανικός μεταφέρθηκε ακόμη και στη γείτονα Βουλγαρία που δεν υπάρχει μάσκα στα στα φαρμακεία και δεν έχει καν σημειωθεί κάποιο κρούσμα”, σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Τέλος, ο ίδιος τόνισε πως είναι νωρίς οι φορείς να προτείνουν μέτρα στην κυβέρνηση, εκείνο όπως που πρότεινε ως ένα άμεσο μέτρο ανακούφισης είναι να υπάρχει η δυνατότητα μίας ακόμη δόσης σε όσους έχουν απολέσει τη μία δόση από τις 120 ή την τρέχουσα ρύθμιση
“Θα πρέπει να έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για να στηρίξει η κυβέρνηση την τοπική μας οικονομία, σε μια περιοχή όπως η Μαγνησία που τη μαστίζει η ανεργία, καθώς αυξήθηκαν τα ποσοστά ανεργίας τον Ιανουάριο και άρα πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης της οικονομίας μας”, κατέληξε ο κ. Μπασδάνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.