Τους έπεισε να του δώσουν να διαχειριστεί τους κωδικούς των λογαριασμών τους!

Πέντε Βολιώτες θύματα, on line επενδυτή, που έβαλε στην τσέπη 74.000 €

Μεγάλη πειθώ φαίνεται ότι είχε ένας 37χρονος Βολιώτης, που δήθεν διαχειριζόταν επενδύσεις του εξωτερικού μέσω υπολογιστών και κατάφερε να κάνει πέντε Βολιώτες να του εμπιστευτούν τους κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών που είχαν ανοίξει στο εξωτερικό, ύψους 74.170 €, που τελικά κατέληξαν στην τσέπη του! Κατά του trader σχηματίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση, μετά από καταγγελία των ανθρώπων που έπεσαν θύματά του, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2019 έως 7Απριλίου 2020, χρησιμοποιώντας διάφορα ψηφιακά τεχνάσματα μέσω λογισμικών υπολογιστικών προγραμμάτων και υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων διά μέσου εταιρείας που διατηρεί ο ίδιος σε χώρα του εξωτερικού, έπεισε πέντε άτομα να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και να καταθέσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 74.170 €, το οποίο σταδιακά ο δράστης ιδιοποιήθηκε προς όφελός του. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο on line επενδυτής προσέγγιζε Βολιώτες που γνώριζε ότι είχαν οικονομική επιφάνεια, τους ζήτησε να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στην Αυστραλία και μέσω αυτών, ο ίδιος έκανε Online Trading. Κάποια στιγμή – είναι απορίας άξιο – τους έπεισε να του δώσουν τους κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών, για να διαχειρίζεται ο ίδιος τα χρήματα που είχαν καταθέσει στις τράπεζες του εξωτερικού, υποσχόμενος εύκολο κέρδος για λογαριασμό τους.
Οι παίκτες από την πλευρά τους, μπορούσαν να δουν μέσω υπολογιστή τις αποδώσεις των επενδύσεων που έκανε για λογαριασμό τους, στην αρχή και για λίγο διάστημα ήταν όντως ανοδικές, αλλά μετά από κάποιους μήνες, παρουσίαζαν ζημιές, ενώ παρότι ζητούν από τον δράστη τα χρήματά τους εκείνος δεν τα επέστρεφε.
Τότε αποφάσισαν να στραφούν στην Αστυνομία, που μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι ο δράστης σταδιακά πήρε από τους λογαριασμούς τους ποσό 74.170 €, που αντιστοιχεί στα χρήματα που είχαν καταθέσει και πιθανόν και απ΄τα κέρδη των επενδύσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.