Βόλος: 2,5 ετών παιδί κατάπιε μαγνητάκι ψυγείου!

Σφηνώθηκε στον οισοφάγο του

Ως ένα διδακτικό περιστατικό που αντιμετώπισε στο ιατρείο του, αναφέρει την κατάποση ξένου σώματος και πιο συγκεκριμένα ένα μαγνητάκι ψυγείου από παιδί 2,5 ετών και την ενσφήνωση του στον οισοφάγο, παρουσιάζει ο συμπολίτης παιδίατρος, κ. Γιώργος Χαρίτος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει « Διδακτικό περιστατικό του ιατρείου μας :

Κατάποση ξένου σώματος (μαγνητάκι ψυγείου) από παιδάκι 2.5 ετων και ενσφηνωση του στον οισοφάγο. Στην ακτινογραφία το αντικείμενο απεικονίζεται ευκρινώς να παρεκτοπιζει και την τραχεία του παιδιού περαιτέρω προς τα δεξιά. Το μαγνητάκι είχε πέσει στο πάτωμα και το παιδί το “ανακάλυψε” και το κατάπιε ερήμην των γονέων. Η ενσφήνωση όλως ευνοϊκώς βοήθησε στην άμεση εκδήλωση συμπτωματολογίας από το ανώτερο πεπτικό και το αναπνευστικό. Το αντικείμενο αφαιρέθηκε ενδοσκοπικά και το παιδί βεβαίως είναι απολύτως καλά.

Inside info : Το παιδί παρακολουθείται από την γέννηση του στο ιατρείο μας, είναι από τα πλέον ψυχοσωματικά προχωρημένα παιδιά του ιατρείου. Οι γονείς είναι δύο άριστοι και προσεκτικοί άνθρωποι.

Τελικό (αβίαστο) συμπέρασμα : Δεν μπορείς ποτέ ολοκληρωτικά να εμπιστευτείς ακόμη και το εξυπνότερο παιδί γιατί πολύ απλά… είναι παιδί.

Προσωπική παρατήρηση : Αυτά περιέργως συμβαίνουν κυρίως σε προσεκτικούς γονείς. Πάντα είχα την αίσθηση ότι εκείνους που είναι εντελώς “πέρα βρέχει” υπάρχει κάποιος μη καταχωρημένος (non registered που λέγαμε και στο χωριό) Άγιος που τους προστατεύει…

Καλή Χρονιά σε όλους, να προσέχετε τα παιδιά σας !».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.