Βόλος: ΕΔΕ για πιστόλι αστυνομικού που έπεσε στον δρόμο μετά από συμπλοκή

Πέντε ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί σε επεισόδια έξω από τα Δικαστήρια

Ένορκη Διοικητική Εξέταση πρόκειται να διατάξει ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, με αφορμή υπηρεσιακό πιστόλι αστυνομικού που βρισκόταν στη διμοιρία υποστήριξης, έξω τα Δικαστήρια και κάποια στιγμή, βρέθηκε στο οδόστρωμα, επί της οδού Ιωλκού. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν με τις ασπίδες τους συγκεντρωμένους που βρισκόταν στα Δικαστήρια για συμπαράσταση, ενόψει της δίκης τριών αστυνομικών για σωματικές βλάβες κατά του Βασίλειου Μάγγου.
Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να μπουν στο Δικαστικό Μέγαρο, έγινε συμπλοκή με αστυνομικούς χτυπήθηκε ο Γιάννης Μάγγος, ενώ πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά με θλαστικά τραύματα. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησαν.
Στη διάρκεια της συμπλοκής διαδηλωτών – αστυνομικών, ένα υπηρεσιακό πιστόλι βρέθηκε ξαφνικά στον δρόμο, πιθανόν λόγω του ότι έσπασε η πλαστική θήκη αστυνομικού που ήταν στην διμοιρία υποστήριξης.
Ευτυχώς, το όπλο δεν έπεσε στα χέρια τρίτου ατόμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…, ενώ έγινε αντιληπτό από αστυνομικό της Ασφάλειας που το μάζεψε. Για το περιστατικό πρόκειται να υπάρξει ΕΔΕ από την Αστυνομία, για να διερευνηθούν οι συνθήκες της πτώσης του όπλου στον δρόμο και για τον τραυματισμό των αστυνομικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.