Βόλος: Έκλεψε μοτοποδήλατο αλλά αθωώθηκε επειδή το είπε στους αστυνομικούς ζητώντας συγνώμη

Το χαρακτήρισε «χαζομάρα της στιγμής»

Με την κατηγορία της κλοπής δικύκλου και της φθοράς ξένης περιουσίας, συνελήφθη από αστυνομικούς προχθές ένας 19χρονος, αλλά επειδή όταν οι αστυνομικοί τον έλεγξαν, διότι έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για κλοπές, παραδέχτηκε την κλοπή, αθωώθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο δράστης προχθές το βράδυ έκλεψε το μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 50χρονου για να κάνει βόλτες. Το άφησε σε άλλο σημείο του Βόλου και γύρω στις 11.20 εντοπίστηκε στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Ομολόγησε ότι είχε κλέψει το δίκυκλο και υπέδειξε στους αστυνομικούς που το είχε σταθμεύσει. Ο νεαρός συνελήφθη, το δίκυκλο εντοπίστηκε στο σημείο που είχε αναφέρει και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Στο Δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης του δικύκλου, του είπε ότι έχει μιλήσει με τη μητέρα του κατηγορούμενου που προσφέρθηκε να πληρώσει τη ζημιά που προκάλεσε ο γιος της και δήλωσε επίσης ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του νεαρού. Όπως είπε, λόγω της κλοπής υπέστη βλάβη ο διακόπτης της μίζας με το κόστος αντικατάστασής του να είναι μικρό, περίπου 20 €.

Στην απολογία του ο 19χρονος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, είπε πως αντιλήφθηκε το λάθος του, χαρακτηρίζοντάς το ως «χαζομάρα της στιγμής» και παραδέχτηκε ότι δεν έπρεπε να το κλέψει. Κατέθεσε ότι το πήρε για να κάνει βόλτα με φίλους του και σκόπευε να το αφήσει σε κάποιο σημείο ώστε να βρεθεί από τον ιδιοκτήτη του.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την κλοπή και για τη φθορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.