Βόλος: Έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής θείας της

Κρίθηκε ένοχη για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας μια 63χρονη

Ένοχη για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της θείας της και για διάστημα τεσσάρων ετών έπαιρνε την σύνταξή της, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες, μια 63χρονη Βολιώτισσα, την οποία καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Η γυναίκα, που το 2013, όταν πέθανε η θεία της ήταν κάτοικος Λάρισας, κάθισε στο εδώλιο, καθώς δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της και από τη χρονιά εκείνη ως το 2016 έπαιρνε η ίδια τη σύνταξή της, επωφελούμενη συνολικά ποσό 13.500 €.
Στην απολογία της η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι είχε δηλώσει τον θάνατο της θείας της στο Ληξιαρχείο και δεν γνώριζε για ποιο λόγο δεν καταχωρήθηκε. Επίσης, αναφορικά με τη σύνταξη, τόνισε ότι δεν είχε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της θανούσας συγγενούς της και δεν πήρε τα χρήματα, για τα οποία κατηγορούνταν.
Τελικά το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και την καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών, με αναστολή και της έδωσε το δικαίωμα άσκησης έφεσης.