Βόλος: «Φτερά» έκαναν 17.000 € από σεντούκι σε σπίτι ηλικιωμένων

Άγνωστοι προσποιήθηκαν ότι πουλούσαν κουβέρτες και τους ξάφρισαν

Τελειωμό δεν έχουν οι απάτες κατά ηλικιωμένων κυρίως προσώπων και οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την αφέλειά τους, πολλές φορές, βρίσκουν ευκαιρία και κλέβουν, ό,τι κόπιασαν μια ζωή για να αποκτήσουν, ενώ ελάχιστοι απ’ αυτούς εντοπίζονται και οι υποθέσεις καταλήγουν στο αρχείο.
Τελευταία περίπτωση, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Βόλο, που πίστεψε άγνωστους που δήθεν πωλούσαν κουβέρτες. Οι άγνωστοι, είδαν ότι οι ηλικιωμένοι, έβγαλαν χρήματα για να τους πληρώσουν από ένα σεντούκι και καθώς ο παππούς άφησε το κλειδί πάνω, βρήκαν ευκαιρία και τους άρπαξαν 17.000 €!
Ο 82χρονος ηλικιωμένος και η συνομήλικη σύζυγός του βρισκόταν στο σπίτι τους τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, όταν τους πλησίασαν δύο άγνωστοι άνδρες που πουλούσαν κουβέρτες. Ο ηλικιωμένος τους άνοιξε να μπουν στο σπίτι και αφού διάλεξαν ποια ήθελαν να αγοράσουν, άνοιξε με κλειδί ένα σεντούκι για να τους πληρώσει.
Για κακή του τύχη ο ηλικιωμένος άνδρας βγήκε από το δωμάτιο για να πάει στην κουζίνα όπου βρισκόταν η γυναίκα του, αλλά ξέχασε το κλειδί πάνω στο σεντούκι και οι άγνωστοι άνδρες που το παρατήρησαν δεν ήθελαν και πολύ για να το ανοίξουν και να πάρουν από μέσα όσα χρήματα βρήκαν!
Όταν το ζευγάρι ηλικιωμένων κατάλαβε τι είχε συμβεί ήταν ήδη αργά, καθώς οι δύο «πωλητές» είχαν εξαφανιστεί κλέβοντας όλα τους τα χρήματα…
Σύμφωνα με την περιγραφή του ζευγαριού στην Αστυνομία, οι δράστες ήταν Έλληνες, με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια, οι οποίοι όμως δεν βρέθηκαν παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταλήξει στο αρχείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.
Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, διαπιστώνουν ότι αφού τα πεδία δράσης των απατεώνων μειώνονται (οι τράπεζες και καταστήματα πήραν μέτρα για να αποφύγουν ληστείες και κλοπές), τόσο θα αυξάνονται οι απάτες κατά ηλικιωμένων κυρίως, που είναι ευκολόπιστοι και συνήθως έχουν χρήματα, αλλά και οι ηλεκτρονικές απάτες μέσω αγγελιών ή άλλων τρόπων ηλεκτρονικού εμπορίου, που δεν μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη τους.
Για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως από τους ηλικιωμένους, ώστε να μην είναι ευκολόπιστοι και να μην εμπιστεύονται ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, αλλά και από όσους κάνουν αγορές ηλεκτρονικά, να μην πληρώνουν αν δεν πάρουν πρώτα στα χέρια τους το προϊόν που τους ενδιαφέρει και πωλείται σε αρκετά ελκυστική τιμή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.