Βόλος: Κλοπές κατ’ εξακολούθηση από 46χρονο

Καταδικάστηκε ερήμην, χωρίς αναστολή και αν συλληφθεί θα πάει στη φυλακή

Σε φυλάκιση δύο ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 46χρονο Βολιώτη για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Αυτό σημαίνει ότι αν συλληφθεί ως φυγόποινος, θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.
Οι κλοπές έγιναν από 16 ως 24 Νοεμβρίου 2020 στον Βόλο. Συγκεκριμένα από 14.00 ως 18.00 της 16ης Νοεμβρίου, παραβίασε Ι.Χ. φορτηγό και έκλεψε από το ντουλαπάκι του συνοδηγού ποσό 100 €.
Στις 16 προς 17 Νοεμβρίου παραβίασε την είσοδο καταστήματος εστίασης και έκλεψε από την ταμειακή μηχανή ποσό 60 €.
Επίσης το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, από το παράθυρο της τουαλέτας μπήκε σε επιχείρηση πλυντηρίου αυτοκινήτων και έκλεψε ποσό 100 €.
Τέλος, στις 24 προς 25 Νοεμβρίου 2020 παραβίασε παράθυρο σταθμευμένου μηχανήματος έργου, βρήκε στην καμπίνα μια τραπεζική κάρτα, την οποία χρησιμοποίησε για αγορές αξίας 129,70 €, ενώ έκανε και ανάληψη ποσού 389,70 €.
Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στις 25 Νοεμβρίου, μετά από βιντεοληπτικό υλικό καταστήματος κοντά σε σημείο της κλοπής.
Ο κατηγορούμενος τότε είχε παραδεχτεί τις πράξεις του, είχε παραιτηθεί κάθε δικαιώματος και είχε καταθέσει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών για 30 χρόνια, ήταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, έκανε τις κλοπές για να αγοράσει ναρκωτικά και να επιβιώσει και είχε ζητήσει συγνώμη.
Στο Δικαστήριο, που δεν εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος, η ιδιοκτήτρια μιας επιχείρησης από την οποία έκλεψε χρήματα, κατέθεσε ότι εκείνο το διάστημα η επιχείρησή της ήταν κλειστή λόγω Covid, ωστόσο έκανε εργασίες και στις 17 Νοεμβρίου το πρωί, διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί η κεντρική είσοδος και έλειπαν χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.