Βόλος: Μητέρα αποχωρίζεται το βρέφος της, λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων

Στο Νοσοκομείο παραμένει το μωρό, μέχρι να βρεθεί δομή ή φορέας

Αίτημα στην Εισαγγελία Βόλου για να φιλοξενηθεί στο Νοσοκομείο, βρέφος που ήρθε στη ζωή παραμονή των Χριστουγέννων, από νεαρή κοπέλα που είναι ψυχιατρικά ασθενής και δεν έχει υποστηρικτικό περιβάλλον , ενώ έχει πέσει και θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, κατέθεσε η Κοινωνική Υπηρεσία του «Αχιλλοπούλειου».
Ήδη, το ηλικίας μερικών ημερών κοριτσάκι, που είναι καλά στην υγεία του φιλοξενείται στη μονάδα Νεογνών, ενώ η μητέρα του δεν έλαβε ακόμη εξιτήριο και παραμένει στη Μαιευτική κλινική.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η γυναίκα ηλικίας 29 ετών, γέννησε την παραμονή Χριστουγέννων ένα υγιέστατο κοριτσάκι, παρόλο που στη διάρκεια της κύησης δεν είχε ιατρική παρακολούθηση και εξακολουθούσε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και μάλιστα φέρεται να έχει «βαρύ» ιστορικό. Λόγω των προβλημάτων της δεν μπορεί να παρέχει στο νεογνό στέγη και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Φιλοξενείται στο σπίτι του
38χρονου συντρόφου της

Η Κοινωνική Υπηρεσία με έγγραφό της στην Εισαγγελία ζητά άδεια για να φιλοξενηθεί προσωρινά το βρέφος στο Νοσοκομείου μέχρι να βρεθεί φορέας ή δομή, ώστε να μεταφερθεί σε προστατευμένο περιβάλλον.
Η γυναίκα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φιλοξενείται στο σπίτι του 38χρονου συντρόφου της και δεν έχει υποστηρικτικό περιβάλλον, ενώ φέρεται να έχει υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά περισσότερες από μια φορές και μάλιστα να έχει φιλοξενηθεί στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου, μόλις δύο εβδομάδες πριν γεννήσει. Ωστόσο έφυγε και επέστρεψε ξανά στο σπίτι του άνδρα, καθώς δεν έχει δικό της σπίτι για να μείνει.
Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί εισαγγελική εντολή για προσωρινή φιλοξενία του μωρού στο Νοσοκομείο, η οποία θα ισχύει μέχρι να βρεθεί δομή ή φορέας που θα προσφέρει στο νεογνό προστατευμένο περιβάλλον.
Εφόσον οι γονείς δεν μπορούν να αναλάβουν το παιδί, θα αναζητηθεί φορέας ή δομή που να μπορεί να μεταφερθεί, ο εισαγγελέας θα διερευνήσει την υπόθεση και θα αποφανθεί τι θα γίνει στο εξής, ενώ αν βρεθεί οικογένεια που θέλει να το υιοθετήσει, θα πρέπει να πάρει τη συγκατάθεση της μητέρας, με διαδικασίες που θα γίνουν από το ίδρυμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.