Βόλος: Στο κρατητήριο μέχρι τη Δευτέρα τα αδέλφια που κατηγορούνται για ληστεία

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή για να βρουν δικηγόρο

Στο κρατητήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας θα περάσουν το Σαββατοκύριακο δύο αδέλφια που κατηγορούνται για ληστεία και κλοπές, καθώς χθες οδηγήθηκαν στον ανακριτή, αλλά ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να ορίσουν συνήγορο υπεράσπισης.
Ο εισαγγελέας υπηρεσίας τους άσκησε ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή κακουργηματικού χαρακτήρα, δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος, και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
Πρόκειται για έναν 46χρονο και έναν 43χρονο αδέλφια, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τετάρτη για κλοπή και ληστεία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Ο 46χρονος μπήκε το απόγευμα της Τρίτης, από ανοιχτή μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα στον Βόλο ιδιοκτησίας μιας 65χρονης και έκλεψε από το κομοδίνο το ποσό των 40 € και μια γυναικεία τσάντα που περιείχε άλλα 30 € και δύο τραπεζικές κάρτες.
Φεύγοντας από το σπίτι έγινε αντιληπτός από την 65χρονη που ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο δράστης να εντοπιστεί και να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα κλουβί πουλιών.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι το μεσημέρι της Τρίτης, ο 46χρονος με τον 43χρονο αναρριχήθηκαν σε ταράτσα σπιτιού 78χρονου στον Βόλο και έκλεψαν 18 καρδερίνες. Πριν εγκαταλείψουν το σπίτι έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη στον οποίον επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, αλλά και ένα κατσαβίδι όταν αυτός τους πλησίασε για να τους σταματήσει τραυματίζοντάς τον στο χέρι και προκαλώντας του παράλληλα εκδορές στο σώμα, καταφέρνοντας να τραπούν σε φυγή.
Επίσης, προέκυψε ότι οι δράστες τα ξημερώματα της Τρίτης 18 Ιανουαρίου είχαν παραβίασαν και μία αποθήκη ιδιοκτησίας 74χρονου και έκλεψαν δύο καναρίνια.
Οι δύο συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι είναι χρήστες ναρκωτικών, έχουν βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, και είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.