Ξανά σε δίκη ο 47χρονος που άφησε τον σκύλο του να πεθάνει στο αυτοκίνητο

Έφεση κατά της αθωωτική απόφασης άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ξανά ο 47χρονος Αθηναίος, που αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, διότι σύμφωνα με την απόφαση, δεν είχε δόλο στη θανάτωση του σκύλου του, που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, το οποίο είχε αφήσει με μηχανική βλάβη στο ΣΕΑ Αλμυρού, για να πάει τα παιδιά του στην Αθήνα και να επιστρέψει.

Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε έφεση επί της αθωωτικής απόφασης, με το σκεπτικό ότι οι τρεις δικαστές εκτίμησαν εσφαλμένα και προχώρησαν σε πλημμελή αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας, όπως επίσης και της ακροαματικής διαδικασίας, που οδήγησε στην απαλλαγή του 47χρονου λόγω έλλειψης δόλου.
Η δικογραφία θα αποσταλεί στη Λάρισα και ο άνεργος άνδρας θα δικαστεί για την ίδια υπόθεση από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, κινδυνεύοντας σε περίπτωση καταδίκης του να τιμωρηθεί με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 €.

Ο 47χρονος είχε δικαστεί στο Αυτόφωρο την περασμένη Πέμπτη αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της κακοποίησης ζώου συντροφιάς, καθώς είχε αφήσει μέσα στο ακινητοποιημένο εξαιτίας μηχανικής βλάβης αμάξι του στα ΣΕΑ Αλμυρού, τον 1,5 έτους ημίαιμο σκύλο του που άκουγε στο όνομα “Μπόμπι”. Όπως είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ήθελε να τον πάρει μαζί του αλλά δεν τον δέχονταν ο οδηγός λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, αφού έπρεπε να μετακινηθεί μέσα σε ειδικό γι’ αυτές τις περιπτώσεις κλουβί που όμως δεν είχε. Γι’ αυτό το λόγο, αφού άφησε τα παιδιά στην πρώην σύζυγο του, και επέστρεψε πίσω στον Αλμυρό επιβιβαζόμενος στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ώστε να παραλάβει το σκύλο και να βρει λύση με το αυτοκίνητο του.

Ο ίδιος είχε καταθέσει ότι είχε αφήσει 10 εκατοστά το παράθυρο ανοικτό για να παίρνει αέρα, ενώ του έβαλε σε πιατάκι νερό για να πίνει, αλλά γυναίκα αστυνομικός είχε πει πως οι πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν τον σκύλο αναγκάστηκαν να σπάσουν δύο παράθυρα του αυτοκινήτου.
Ο 47χρονος εκτός από το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχει εκκρεμότητες και με το αστικό της κομμάτι, από την στιγμή που του επιβλήθηκε από την αστυνομία διοικητικό πρόστιμο 30.000 € για τον θάνατο του ζώου και πρέπει να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, προκειμένου να κριθεί η δυνατότητα ακύρωσης προστίμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.