Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον 75χρονο κτηνοτρόφο που αγνοείται στη Βρύναινα

Φωτογραφίες από τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας»
Ήπια η κατάσταση από το πρωί στις Σποράδες, κανονικά τα δρομολόγια

Έναν 75χρονο κτηνοτρόφο από τη Βρύναινα Αλμυρού που είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του μαζί με τον βοηθό του αναζητούν από το Σάββατο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας με εθελοντές. Οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας. Ο κτηνοτρόφος μετέβη στην περιοχή “Μέγαλος Λάκος” του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr πρόκειται για τον Δημήτρη Νικοβιώτη, πατέρα του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας & Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλμυρού Κώστα Νικοβιώτη. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ τις έρευνες δυσκολεύουν τόσο η ομίχλη όσο και η βροχή που πέφτει στην περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο magnesianews.gr ο κ. Εσερίδης δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στον Δήμο Αλμυρού από την επέλαση του “Ζορμπά”. Στις έρευνες, συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, όπως εθελοντές κυνηγοί, ορειβάτες, καθώς και πέντε εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με 4Χ4 όχημα.

Ζημιές σε αυτοκίνητο από πτώση δένδρου στο Βόλο

Σε σταθμευμένο αυτοκίνητο έπεσαν το απόγευμα της Κυριακής, κλαδιά δένδρου, στο κέντρο το Βόλου. Η Πυροσβεστική, κλήθηκε το απόγευμα, για κοπές δένδρου, η πρώτη στην περιοχή Αγ. Αναργύρων (Οινόπνευμα) και η δεύτερη στη συμβολή των οδών Τρικούπη – Γαλλίας. Στη δεύτερη περίπτωση, δένδρο έσπασε λόγω των ισχυρών ανέμων και έπεσε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο. Άλλες ζημιές δεν αναφέρθηκαν.

Έσπασε δένδρο από τον αέρα στην Πορταριά

Για κοπή δένδρου στην Πορταριά, ενημερώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, η Πυροσβεστική Βόλου. Το δένδρο έσπασε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν τις τελευταίες ημέρες στη Μαγνησία και ήταν απαραίτητο να κοπεί για να απομακρυνθεί από το δρόμο. Το δένδρο έσπασε στην επαρχιακή οδό Βόλου – Τσαγκαράδας, στο ύψος του Ξενία Πορταριάς. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 7.30 το πρωί και στο σημείο μετέβη ένα όχημα με δύο άτομα, που προχώρησαν στην κοπή και απομάκρυνση του δένδρου από το σημείο.

Βόλος: Κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Κανονικά διεξάγονται από το πρωί της Δευτέρας, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς τις Β. Σποράδες σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Κλειστά τα σχολεία στη Σκιάθο και Σκόπελο

Στο Skiathos Palace 250 τουρίστες ξενοδοχείων που επλήγησαν

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία στη Σκιάθο και στη Σκόπελο, τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Το νησί του Παπαδιαμάντη επλήγη περισσότερο από τον κυκλώνα «Ζορμπάς», με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, με πλημμύρες σε πολλά σημεία, ενώ περίπου 250 τουρίστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε ξενοδοχεία και καταλύματα στις πληγείσες περιοχές, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας στο ξενοδοχείο Skiathos Palace.

Διαψεύδει την ύπαρξη αγνοούμενου με ιστιοπλοϊκό ο Δήμαρχος του νησιού Δ.Πρεβεζάνος

Τις Β.Σποράδες και την Εύβοια “χτύπησε” από τα ξημερώματα της Κυριακής ο τυφώνας “Ζορμπάς”. Η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους της Σκιάθου σε ποτάμια, ενώ τα ρέματα της Αγίας Παρασκευής και του Πλατανιά φούσκωσαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση μηχανημάτων προκειμένου να διευκολύνουν την διέλευση του νερού προς τη θάλασσα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις περιοχές του Τρούλου και της Αγίας Παρασκευής, ενώ μικρότερα προβλήματα υπάήρξαν στις Κουκουναριές και τις Αχλαδιές.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο magnesianews.gr o κ. Πρεβεζάνος δεν υπάρχει ενημέρωση για αγνοούμενο με ιστιοπλοικό στην Σκιάθο, πληροφορία που μεταδόθηκε το πρωί της Κυριακής, από τηλεοπτικό σταθμό. Για την διευκόλυνση των συμπολιτών, επιχειρούσαν μηχανήματα του Δήμου αλλά και ιδιωτών, δημιουργώντας διόδους για να φεύγει το νερό προς τη θάλασσα. Η ποσότητα του νερού που πέφτει στη Σκιάθο ήταν αρκετή μεγάλη την Κυριακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.