Ξυλοφόρτωσε το θείο του γιατί θεωρεί ότι θέλει να τον κλείσει …σε ψυχιατρείο

Οι ψυχίατροι αποφάνθηκαν ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και δικαίωμα έφεσης επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 37χρονο άνδρα, που κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος του 61χρονου θείου του, που μένουν στο ίδιο σπίτι στη Σούρπη. Ο καταδικασθείς κατηγόρησε τον θείο του ότι με άλλους συγγενείς του, θέλουν να τον κλείσουν σε ψυχιατρείο αν και δεν είναι τρελός και κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι όσο προσπαθούν οι συγγενείς του να τον «ξεφορτωθούν», τόσο θα τους χτυπάει.
Ο κατηγορούμενος που είναι τυφλός, επιτέθηκε και χτύπησε με τα χέρια του τον 61χρονο αδελφό πατέρα του, το απόγευμα της Τρίτης, ενώ στη συνέχεια έσπασε το τζάμι της πόρτας του σπιτιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα χέρια. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας θείος του δράστη, δήλωσε ότι ο ανεψιός του, που μένει εδώ και αρκετό καιρό στο σπίτι του, μαζί με τη μητέρα του, γύρισε από το χωριό, ενώ είχε πιεί και άρχισε να τον χτυπάει με τα χέρια του και το κεφάλι στο πρόσωπο, προκαλώντας του κακώσεις.
Ο ίδιος είπε ότι αυτή η κατάσταση συνεχίζεται εδώ και καιρό και ο 37χρονος είναι επιθετικός όταν πίνει και τον χτυπάει, ενώ όταν δεν πίνει απλά φωνάζει.
Ο ίδιος είπε ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα και όταν ο εισαγγελέας του επισήμανε ότι οι ψυχίατροι αποφάνθηκαν ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, απάντησε ότι έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος προχθές προκάλεσε ζημιές στο σπίτι, γιατί ήθελε να βγει έξω, με τον 61χρονο να λέει πως αναγκάστηκε να κλειδώσει στο δωμάτιο την 83χρονη μητέρα του, για να την προστατέψει από τη μανία του γιου της.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά είπε πως οι συγγενείς του κατέστρεψαν τη ζωή, αφού είναι δακτυλοδεικτούμενος στο χωριό, και πως του βάζουν διαρκώς εμπόδια, καθώς θέλει να ασχοληθεί ενεργότερα με τη μουσική (παίζει μπουζούκι). Ο κατηγορούμενος είπε στους δικαστές ότι θα ξαναδείρει τον θείο του σε περίπτωση που προσπαθήσει να τον κλείσει σε ψυχιατρείο, λέγοντας ότι συχνά τον οδηγούν σε τέτοιου είδους ιδρύματα.
Καταλήγοντας, ο 37χρονος παραδέχθηκε ότι έσπασε τα τζάμια, αλλά υποστήριξε πως το έκανε για να μην ξεσπάσει πάνω στους συγγενείς του, και τους στείλει στο Νοσοκομείο.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του άνδρα μετά και την ομολογία του, προτείνοντας να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία 38 μηνών, με το Δικαστήριο τελικά να τον τιμωρεί με 12 μήνες, με αναστολή και έφεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.