«Υποτονική η κίνηση στα αρτοποιεία, αυξάνονται τα κόστη παραγωγής…»

Σκεπτικός ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τσουράπας, μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ»

Υποτονική παραμένει η κίνηση στα αρτοποιεία του Βόλου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας , Κώστας Τσουράπας, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, εντοπίζοντας προβλήματα που πηγάζουν από τον περιορισμό των μετακινήσεων, αλλά και από την αύξηση του κόστους μεταφοράς, προϊόντων και πρώτων υλών…
«Είναι υποτονική η κίνηση ακόμη και είμαστε σε αναμονή. Είμαστε εδώ και φτιάχνουμε τα καθιερωμένα τσουρέκια, κουλούρια, τα επτάζυμα και είμαστε εδώ για να πάρει ο κόσμος από φρέσκια ζύμη με αγάπη για όλους» είναι το σχόλιο του κου Τσουράπα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα επτάζυμα προκύπτουν μόνο την Μεγάλη Παρασκευή, φτιαγμένα από πρώτη ύλη ρεβιθιού και πρόκειται για μία επίπονη διαδικασία.

«Η προσπάθεια συγκράτησης
τιμών στα προϊόντα συνεχίζεται»

Όσον αφορά τα κόστη που προκύπτουν, ο πρόεδρος των αρτοποιών ανέφερε ότι η προσπάθεια συγκράτησης τιμών στα προϊόντα συνεχίζεται από την πλευρά των μελών του κλάδου, έστω κι αν έχουν αυξηθεί πολύ τα κόστη αγοράς πρώτων υλών. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, έχουν αυξηθεί και τα μεταφορικά για τα κοντέινερ, κάτι που αποτελεί καινούργιο πρόβλημα και προσπαθούν όλοι να το αντιμετωπίσουν κι αυτό.
«Μιλήσαμε με αρμόδιους παράγοντες και προσπαθούμε» τόνισε επίσης, τη στιγμή που και η χρονική συγκυρία με την πανδημία δεν είναι ευνοϊκή, αφού δεν υπάρχουν μετακινήσεις από νομό σε νομό και έτσι είναι ακόμη πιο συγκρατημένοι οι καταναλωτές. Τέλος, όσον αφορά το ωράριο και τις ημέρες λειτουργίας σημείωσε ότι και εκεί προκύπτει θέμα, αφού: «Εμείς δουλεύουμε με συνεχές ωράριο και θα είμαστε κλειστά μετά από ανήμερα μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα. Βέβαια τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα ανοίγει και η Εστίαση οπότε πρέπει να το δούμε κι αυτό, για τις παραγγελίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.