77-43 τη Μελίκη ο Ολυμπιακός Βόλου και παραμονή

Εμφατική επικράτηση των «ερυθρόλευκων» στο φινάλε της Β’ Εθνικής

Απέναντι στην ουραγό Μελίκη ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν το φαβορί, θέλοντας παράλληλα και τη νίκη για να επιβεβαιώσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία της Β’ Εθνικής. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν αυτόν τον τίτλο και πήραν με το εμφατικό 77-43 το θετικό αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε την επίτευξη του στόχου της παραμονής παραμονής στην κατηγορία.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου ειδικά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και απλά φρόντιζαν ν’ ανοίγουν την ψαλίδα της διαφοράς κατά… δεκάδες!

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ρυθμός από την αρχή

Δεν ήταν και ιδιαίτερα εύστοχες οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό Βόλου πάντως να απαντά με ένα 7-0 στο τρίποντο του Τζιοβάρα με το οποίο ξεκίνησε η Μελίκη, ωστόσο χαμένα ριμπάουντ και άστοχα σουτ εκατέρωθεν κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Ακολούθησαν ωστόσο κάποια τρίποντα που «ζωντάνεψαν την αναμέτρηση». Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως βρήκε περισσότερο ρυθμό σε σχέση με τους αντιπάλους του και έτσι έφτασε στο +9 (20-11) στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Σαφώς καλύτερος όμως ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο δεκάλεπτο, σε αντίθεση με τους παίκτες της Μελίκης που έκαναν αρκετές λανθασμένες επιλογές στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνοντας πολύτιμες και παραγωγικές ανάσες και από τον πάγκο άνοιξαν την ψαλίδα στο +22 (37-15), έχοντας μία διαφορά σταθερά πάνω από τους 18 πόντους στο μεγαλύτερο διάστημα της δεύτερης περιόδου. Το τρίποντο του Γκοντόπουλου έφερε το +22 και πάλι 50’’ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (44-22), ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Μουρατίδης έκανε το 47-22 που ήταν σκορ του πρώτου μέρους, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους».

 

Η διαφορά απλά ανέβαινε…

Ένα 5-0 με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου με καλάθι του Μουρατίδη και τρίποντο του Αναγνωστόπουλου έφερε τον Ολυμπιακό Βόλου στο +30 (52-22), με τη διαφορά από εκεί και πέρα σταθερά ν’ ανεβαίνει (59-26 με τρίποντο του Σταθούρου 6’06’’ πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου).

Η Μελίκη φάνηκε να καταρρέει σε εκείνο το σημείο με τον Ολυμπιακό Βόλου να παλεύει από την άλλη να φτάσει ή και να ξεπεράσει το +40, έχοντας για 2-3 λεπτά το σκορ στο 64-26 με εύστοχο δίποντο του Γουάμπα. Τελικά ο ίδιος παίκτης ήταν που το κατάφερε πάλι με δίποντο, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου (66-26), ενώ ο ίδιος στα τελευταία δευτερόλεπτα με μία εύστοχη βολή έκανε το σκορ 67-26 πριν το τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 47-22, 67-26, 77-43.

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Αγκρής, Νίκολης 4, Γκοντόπουλος 10 (2), Μουρατίδης 17 (2), Αναγνωστόπουλος 6 (2), Καραμήτσος 6, Ίλτσογλου 8 (2), Σταθούρος 5 (1), Παρασκευάς 8, Γουάμπα 13.

Μελίκη (Τοπούζης): Μόρας 11, Μωϋσίδης, Τζιοβάρας 8 (2), Κυριακού 8 (2), Στοΐτσης 5 (1), Ντόβας, Εσέρπογλου 2, Ρογκότης, Πεϊμανίδης (3), Αμανατίδης, Αλευρίδης, Γατόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.