«Ανοίξτε τον αθλητισμό» φώναξε η αθλητική οικογένεια της Μαγνησίας (pics)

Από την παραλία του Βόλου σήμερα το μεσημέρι

Σημαντική ήταν η παρουσία σήμερα το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου των αθλητών και αθλητριών ομάδων της Μαγνησίας, αλλά και προπονητών και παραγόντων, που βιώνουν τις επιπτώσεις του lockdown από τον περασμένο Νοέμβριο και ζητούν από την κυβέρνηση να ανοίξει επιτέλους τις αθλητικές δραστηριότητες.

Καλαθοσφαιριστές της Νίκης, ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και ποδοσφαιρίστριες του Βόλος 2004, παιδιά και προπονητές ακαδημιών έδωσαν το «παρών» σ΄ αυτήν τη βόλτα όπως χαρακτηρίστηκε, φορώντας τις εμφανίσεις των ομάδων τους και ζητώντας από την Πολιτεία να μην κάνει διακρίσεις, ώστε να επιτρέψει με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας την επιστροφή στην προπονητική τουλάχιστον δράση για όλους και όλες.

Στο πλευρό των αθλητών βρέθηκαν εξάλλου και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους, την ώρα που υπάρχουν και περιπτώσεις αθλητών που βρίσκονται πλέον στα όρια και αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης.

Τα θέματα που έχουν προκύψει εξάλλου πολλά, αφού στην πλειοψηφία τους οι αθλητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα πραγματοποιούνται υπό τον μανδύα του ερασιτεχνικού, με αποτέλεσμα δικαιώματα να μην υπάρχουν όσον αφορά την οικονομική στήριξη στην εποχή του κορωνοϊού.

Φυσικά, αρκετοί ήταν αυτοί που επεσήμαναν ότι πέρα από τα οικονομικά θέματα που προκύπτουν για συλλόγους και αθλητές-τριες, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα και για τα μικρά παιδιά που απέχουν αναγκαστικά από την αθλητική δραστηριότητα, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία. Όσον αφορά την αγωνιστική δράση στους ενήλικες, ήδη οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς δεν υπάρχει καν ανεπίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, όπως για παράδειγμα με τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ…

Δείτες φωτογραφίες από την παρουσία των αθλητών στην παραλία του Βόλου:

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.